Tüm Emeklilerin Sendikası Borçka Temsilcisi Şahin, “verilen % 5’lik zam bizleri ölüm sınırında yaşamaya mahkum bırakan uygulama”

tarafından
35
Tüm Emeklilerin Sendikası Borçka Temsilcisi Şahin, “verilen % 5’lik zam bizleri ölüm sınırında yaşamaya mahkum bırakan uygulama”
Bu haber 59 kez okundu.

 

Tüm Emeklilerin Sendikası Borçka Temsilcisi Selahattin Sancak Şahin, emeklilere verilen % 5’lik zammı “ bizleri ölüm sınırında yaşamaya mahkum bırakan uygulama” diye açıkladı.

Milyonlarca emeklinin beklediği kararı açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağkur emeklisine ilave % 5 zam verildiğini açıkladı.

En düşük emekli maaşının 10.000 bin liraya yükselmesi ile Tüm Emeklilerin Sendikası Borçka Temsilcisi Selahattin Sancak Şahin, “2024 yılı emeklilerin ölüm yılı” diyerek açıklanan rakamlara sitemde bulundu.

Vatandaşları ölüm sınırında yaşamaya mahkum ettiklerini vurgulayan Şahin, tüm il ve ilçelerde seslerini haykırmaya devam edeceklerini söyledi.

2024 yılının emeklilerin yılı olmadığını söyleyen Şahin, ekonomide yaşanan sarsıntıların faturasını emeklilere kesildiğini dile getirdi.

Şahin konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi “Sözde denkleştirme adına %5 verdi baktı ki kök mök memur emeklisi ile arada uçurum var 10.000 lira olsun dedi. Sonra da ekledi ikinci altı ayda eşitleyeceğiz. İkinci alt ay seçim ayı sonrası. Ya bu karda kışta kaç emekliyi aç bırakarak öldürsek o kadar iyi. Emekliyi ölüm açlık sınırının çok altında bir ücrete mahkum eden bu tek adam açıklamasını reddediyoruz”

“Şimdi diyecekler ki bu ekonomik koşullarda anca bu kadar verdi daha ne odsun. Ekonomiyi bu hale getiren emeklilermiş gibi faturası, bir kez daha emeklilere kesildi. Görülen o ki bundan sonraki dönemde de emeklilere kesilecek, verdikleri her artış bu enflasyon ortamında anında eriyen geride bir avuç yalan kalıyor. Bizleri ölüm sınırında yaşamaya mahkum bırakan bu uygulamalar karşısında sesimizi daha gür bir şekilde çıkaracağız. Gerek örgütlü olduğumuz ve de olmadığımız tüm il ve ilçelerde sesimizi ve sözümüzü yılmadan haykıracağız. “Ne yaparsa yapsın oyum AKP ye” devri kapanmıştır. AKP ye önce yerel seçimlerde büyük bir tokat indirecek, emekliyi dikkate almalarını hatırlatacağız” diye konuştu. – Gökhan Özçelik