Muratlı Köyündeki Atıl Olan Lojman Kaderinemi Terk Edildi

tarafından
53
Muratlı Köyündeki Atıl Olan Lojman Kaderinemi Terk Edildi
Bu haber 102 kez okundu.

 

Borçka’nın Muratlı Köyünde, 6 ay önce meydana gelen kuvvetli rüzgarda eskiden Öğretmenler lojmanı olarak bilinen  binanın çatısı büyük miktarda hasar görürken çürümeyemi terk edildi.

Yaşanan olayı ilk günden itibaren takip eden Muratlı Köyü Muhtarı Şerafettin Kahraman, yetkililerden bir an evvel binanın çatısının onarımı konusunda çalışma başlatmalarını talep etti.

Binanın içerisinde vatandaşların yaşadığını aktaran Muhtar Kahraman, “Acilen bu binanın yapılması lazım.  Bina oturulamaz durumda” dedi.

Çatının büyük miktarda hasara uğradığını aktaran Kahraman, “Kimin kapısını çalarsak bize ‘ödenek yok’ diyorlar” diye anlattı.

Kahraman, şöyle konuştu: “Bu konu 6 aylık bir konudur. Rüzgar vurdu, çatıyı aldı götürdü. Orası Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlıydı. Gittim ertesi gün çatıyla ilgilensinler diye dilekçe verdim. Milli Eğitim, ‘O kadar ödeneğimiz yok’ diyerek binayı Milli Emlak’a devretti.  Daha sonra Milli Emlak’a da ayriyeten dilekçe verdik. Binayı düzeltelim istedik çünkü orada 8 tane daire var. Binada çoğunlukla astsubaylar kalıyor. Vekil Bey ile görüştüm. Vekil Bey, ‘Bir an önce yapın’ diye talimat verdi. 6 ay önceki bu konu hala daha duruyor. Bana ‘yazı yazdık cevap gelmedi’ diyorlar. Kaymakam Beye gittim o da ‘ödenek yok’ dedi. Kimin kapısını çalarsak bize ‘ödenek yok’ diyorlar. Binayı yerinden sökelim diyorum, onu da yapmıyorlar. Orada şu anda 6 kişi oturuyor. Devlete kira parası yatırıyorlar. Kirayı kim alıyorsa o ilgilensin diyoruz. O da yok.

Binada üst katta iki dairede kalan yok. Yağmur yağdığı zaman eski usul tencere koyuyorlar. Yağmur yağdığında 3. kata kadar su iniyor. Gelen geçen herkes o binaya bakıyor. ‘Binanın vaziyeti nedir?’ diyor. Biz de yorulduk artık. İlgilenen kimse yok” diye açıklamalarda bulundu. – Zeynep Küçük