İYİ Parti Adayı Heyelanlı Alanda Kaza Yapan Araçlara Müdahale Etti

tarafından
232
İYİ Parti Adayı Heyelanlı Alanda Kaza Yapan Araçlara Müdahale Etti
Bu haber 346 kez okundu.

Hamza Gezmiş: Kimsenin Vatandaşı Ölümle Burun Buruna Getirmeye Kimsenin Hakkı Yok

Seçim çalışmaları kapsamında Yusufeli’ne doğru gitmekte olan İYİ Parti Artvin Milletvekili adayı Hamza Gezmiş, Yusufeli Demirkent civarındaki heyelanlı alanda kaza yapan iki araca müdahale etti. Heyelan nedeniyle tek şeride dönen yolda kaza yapan araçların yoldan kaldırılmasına yardımcı olan İYİ Parti Milletvekili adayı Hamza Gezmiş, bu yolda vatandaşları ölümle burun buruna getiren uygulamaları eleştirerek; “ Yusufeli yolunda yaklaşık 20 gün önce gelen heyelan alanına maalesef müdahale edilmemiş. Vatandaşı burada ölümlü burun buruna getirilmesini eleştirmek lazım” şeklinde açıklamada bulundu.

İYİ Parti Milletvekili adayı Hamza Gezmiş ve beraberindekiler Yusufeli ilçesine doğru giderken Demirkent civarında heyelanlı alanda iki aracın çarpıştığını fark ettiler. Hemen konvoyu durdurarak kaza yapan araca ve içindeki vatandaşlara müdahale ederek vatandaşları güvenli yere alan İYİ Partililer, kaza yapan araçları da heyelanlı alandan el ele vererek kaldırdılar. İYİ Parti Artvin Milletvekili adayı Hamza Gezmiş’te aracın kaldırılmasına yardımcı olurken, kaza yapan aracın içindeki vatandaşların araçlardan çıkarılmalarına ve sakinleştirilmesine de bizzat yardımcı oldu. Kaza yapan aileyi sakinleştiren ve onlara su ikramında bulunan Hamza Gezmiş, konuyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Vatandaş Bu Yolda Her Gün Ölümle Yüz Yüze Geliyor

İYİ Parti Artvin Milletvekili adayı Hamza Gezmiş, yaptığı açıklamada heyelanlı alanda gerekli güvenlik önlemlerinin alınmamasını eleştirdi. Gezmiş açıklamasında; “ Bu alanda heyelan yaklaşık 20 gün önce meydana geldi. O günden bu yana bölgeye doğru düzgün bir müdahale yapılmadı. Yapılması için de ne bekleniyor anlamış değiliz. Biran evvel vatandaşı ölümle burun buruna getirmekten vazgeçilmesi ve gerekli tedbirlerin alınmasını onlarca kez talep ettik ancak halen ilgililer gerekli tedbirleri almadılar. Ne zaman alınacağını da bilemiyoruz. Bu güzergahta vatandaş için herhangi bir uyarı işaretler olmadığı gibi bu güzergahta görevli hiçbir kimsenin olmaması da açıkçası düşündürücüdür. İnsan hayatının bu denli ucuz olmasını anlamıyoruz. Haydi bizler her gün bu yolu kullanıyoruz da biliyoruz, ya bilemeyenler ne yapacaklar. Bakın bugün burada bir araç kaza yapmış. Her gün belki de bu kazaların benzerlerine onlarca kez rastlayabiliyoruz. Hiçbir şekilde bir tane görevli bulunmuyor bu yolda. Biran evvel gerekli tedbirlerin alınmasını, bu güzergahta görevlilerin bulundurulmasını talep ediyoruz. Ayrıca da artık bu heyelanlı alanın temizlenmesini ve yukarıdan yeniden heyelan gelmemesi için akıntının durdurulmasına yönelik çalışılmasını talep ediyoruz. Burada yeni kazaların olmaması, insanlarımızın canlarını kaybetmemesi için gerekli tüm tedbirlerin biran evvel alınmasını istiyoruz. Burada canlarımızı yitirmek istemiyoruz. İktidar partisini, yöneticilerini ve devletimizin ilgili kurumlarını görevlerini yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

İYİ Partililer, ambulansların gelmesi ve kazazede vatandaşlara 112 görevlilerinin müdahale etmesinin ardından Yusufeli’ne doğru yola çıktılar. – Fatma Küçük Atasert