Artvin TSO Şubat Ayı Meclis Toplantısını Yusufeli’nde gerçekleştirdi

tarafından
38
Artvin TSO Şubat Ayı Meclis Toplantısını Yusufeli’nde gerçekleştirdi
Bu haber 57 kez okundu.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Meclis Toplantısını Yusufeli ilçesinde gerçekleştirdi. Toplantının ardından ilçe esnafıyla bir araya gelerek sorunlar dinlendi.

Yusufeli Belediye Başkanlığı Toplantı Salonunda Gerçekleşen meclis toplantısına Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, Meclis Başkanı İrfan Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantı sonrası Artvin TSO yönetim kurulu üyeleri Yusufeli esnafı ile bir araya gelerek ilçenin sorunları dinlenerek not alındı.

Meclis toplantısında konuşma gerçekleştiren Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, şu ifadeleri kullandı;

Sıcak bir siyaset var, yine yerel yönetim seçimleri var önümüzde. Bu noktada da hem Yusufeli, Ardanuç, Şavşat oralara gidince de söyleyeceğim, yine sizlerden aldığımız bölgenizdeki sorunları bize aktaracaksınız. Arkadaşlar bize zaten ziyarete geliyorlar sık sık ve biz de bu sorunları sizlerden aldığımızı, bu şekilde çözümün daha doğru olacağını net bir şekilde onları anlatıyoruz.

Bunun sonucu ne oluyor? Sonuçta asıl olan bizim için üyeler ama normalde de halktır. Ne kadar çözüyorsak ona göre de gidip oy veriyorsunuz, demokrasi olayı bu.

Yusufeli zor bir süreçten geçti. O yüzden hep ilk Yusufeli’ni alıyoruz. Hatta bazen farklı alanlarda yaptığımız toplantılarda da bundan önceki sorunlar için oldukça fazla olduğu için ilçeler bize kızıyordu, nereye gitsek hep Yusufeli sorunları bizim sorunlarımız yok mu diye.

Çözüm noktası her zaman söylüyorum artık Ticaret Odasının ana amacı, biz icra kurulu değiliz bazen projeler ya da seçimlere giderken farklı alanlarda farklı jenerasyonlar gösterdiğimizde ilgili arkadaşlar ya siz bunu ne ile yapacaksınız diyorlar. Biz yapmayız arkadaşlar zaten bizim görevimiz ilgili yasayla üye olan arkadaşlarımızla ilgili kamu, siyaset ya da güçler ile aralarında köprü kurmak ve sorunlarını dile getirmek. Bu noktada da hukuk ve yasa çerçevesi içinde üyelerimizin yanında olmak. O noktada lobi oluşturup bu sorunların çok seslendirerek çözümüne aşmasında yardımcı oluruz.

Bazen projeleri anlattığımızda siyasetçiler de bize kızıyor. Sen siyasetçi misin kardeşim niye o kadar çok proje yapıyorsun diyorlar. Asıl görev sizin için yapmıyorsanız birileri yapınca onlara da kızmayın. Bizim projelerimizi alıp yapma görevi zaten siyasetçilerde. Biz siyaseti halk proje ekibiyiz yani nerede olduğumuzu her zaman biliyoruz” diye ifade etti. – 7 MART