Belediye Başkanı Orhan,  “Biz hizmet için buradayız sadece insanlar için değil, sokak hayvanlarına da hizmet ediyoruz”

tarafından
79
Belediye Başkanı Orhan,  “Biz hizmet için buradayız sadece insanlar için değil, sokak hayvanlarına da hizmet ediyoruz”
Bu haber 156 kez okundu.

 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Biz hizmet için buradayız sadece insanlar için değil, sokak hayvanlarına da hizmet ediyoruz” dedi.

Borçka’da son günlerde sokak hayvanlarının zehirlenmesi ile ilgili Belediye Başkanı Ercan Orhan açıklamalarda bulundu.

19 Kasım günü iki sokak köpeğinin zehirlenerek öldürülmesi hayvan severler tarafından tepki topladı.

Borçka’da yaşayan sokak hayvanlarının zehirlenme vakaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Orhan, sokak hayvanlarının da insanlar kadar yaşama hakkı olduğunu vurguladı.

Yaşanılan zehirlenme vakaları ile okların belediyeye döndüğünü, ilçedeki  basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Orhan, “yaşanılan olaylar nedeni ile son derece üzgün olduğunu, sadece insanlar için değil sokak hayvanları için de hizmet ediyoruz” diye konuştu.

Borçka sokaklarında artan ve gruplar halinde gezen sokak köpekleri hakkında bilgi veren Orhan “Kış döneminde insanlar köyleri terk edip Borçka’ya taşınıyorlar. Oradaki kedisini, köpeğini hatta büyük baş hayvanını buraya getirip ahırı varsa bağlıyor köpeğini de salıyor sokağa. Bunların aslında küpeli olması gerekiyor. Buranın yerli sokak hayvanları bellidir ben artık neredeyse hepsini tanıyorum. Bunun dışında diğer ilçelerden de kamyon ile tünelin berisine köpekleri boşaltıyorlar. Bunu belediye yapıyor, Ahmet yapıyor Mehmet yapıyor bilmem ama bazı sabahlar kümeler halinde sokak hayvanları geliyor” dedi.

Başkan Orhan, zehirlenme vakalarında vatandaşların aklına ilk olarak belediyenin geldiğini ve suçlayıcı cümleler ile karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak “Bu kadar sokak hayvanlarına, doğaya, çevreye dikkat ederken iki tane köpek ölmüş ya da öldürülmüş ben şimdi her köpeğin başına adam koyamıyorum. Direk vatandaşlar ve belirli kesim şunu diyor belediye yaptı, belediye niye yapsın böyle bir şeyi. Geçende bir köpek ölmüştü haberimde yoktu bunu belediye öldürmüştür diyorlar”

“İki tane köpek öldürülmüş beni yirmi kişi aradı başkan senin bu konuda bilgin vardır direk suçlayıcı şeyler ile karşı karşıya kalıyoruz. Biz hizmet için buradayız sadece insanlar için değil sokak hayvanlarına da hizmet ediyoruz. Vatandaşlar rahat olsunlar insan sağlığına, yaşam alanlarına dikkat ediyorsak sokak hayvanları içinde dikkat ediyoruz. Büyük şehirden yem desteği alıyoruz, kendi paramız ile yem alıp belirli bölgelere de koyuyoruz. Hayvan severler ile bir araya gelip çalıştaylar yapıyoruz. Ama maalesef yine ilk akla gelen belediye oluyor bende üzülüyorum böyle bir şeyin olması mümkün değil. Belediyede ben böyle bir şeyi anladığım an vallahi işine son veririm” dedi.

İlçedeki hayvan severler ile bir araya gelip sokak hayvanları ile ilgili fikirler yürüttüklerini söyleyen Başkan Orhan, “çeşitli bölgelerde yem desteği ve kulübe yapımı gerçekleştirdiklerini, Orman İşletme Müdürlüğünden sokak hayvanları için yer talebinde bulunduklarını” beyan etti. – Fatma Küçük Atasert