Artvin İl Müftüsü Harmancı, “Aileyi Ayakta Tutan Değerler” konulu konferansta konuşma yaptı

tarafından
69
Artvin İl Müftüsü Harmancı, “Aileyi Ayakta Tutan Değerler” konulu konferansta konuşma yaptı
Bu haber 135 kez okundu.

 

Artvin İl Müftüsü Mesut Harmancı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın koordinesinde düzenlenmiş olan “Değerleriyle Güçlü Ailem” çatısı altında devam edecek olan konferanslardan ilki olan “Aileyi Ayakta Tutan Değerler” konulu konferansta konuşma yaptı.

Artvin İl Müftüsü Mesut Harmancı, yaptığı konuşmasında aile kavramının önemine değinerek “Adeta son kale olarak nitelendirdiğimiz aile yuvasına karşı mücadele Hazreti Adem babamız ve Hazreti Havva anamızla hak batıl mücadelesinin başladığı o gün bir kısım kimseler aileyi ayakta tutmanın mücadelesini verirken bir kısım zümrelerde ‘aileyi nasıl yıkarızın mücadelesini veriyorlar” dedi.

Bu mücadelenin kıyamete kadar devam edeceğini belirten Müftü Harmancı, “Dönem dönem yıkmak için farklı projeler uygulandı. Günümüzde de malumlarınız olduğu üzere kadın ve erkek cinsiyetsizliği üzerine adına söylenilen şeyi ifade etmek istemiyorum. Aile yuvasını yıkmak için mücadele ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“Bizler de aile yuvasını nasıl ayakta tutarız ve bu kutsal yuvayı nasıl dik tutarız diye mücadele veriyoruz” diyen Müftü Harmancı, “Adeta kıyamete kadar da bunun mücadelesi devam edecektir. Kazananlarda inşallah bu yuvayı ayakta tutanların mücadelesi olacak biz buna inanıyoruz. Buna şüphe yok” şeklinde konuştu.

Müftü Harmancı sözlerinin devamında “bu tür konferansların çok önemli olduğunun altını çizerek Ankara’dan sırf bu program için gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri, Aile Danışmanı ve Terapist Fatma Yağız Kotan’ı dinleyecek olan katılımcılara, “Onu dinleyip söyleyeceklerinden dağarcığınıza, hissenize ne düşerse almanın gayreti içerisinde olmamız gerekiyor” dedi. – Tahsin Atasert