Artvin’de Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlendi

tarafından
10
Artvin’de Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlendi
Bu haber 19 kez okundu.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Artvin’de etkinlik düzenlendi.

Vakıfbank İlkokulu’nda 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Vakıfbank İlkokulda program düzenlendi.

Etkinliğe Artvin Valisi Cengiz Ünsal’ın eşi Yasemin Ünsal, Artvin Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Artvin Belediye Başkanı seçilen Bilgehan Erden, il protokolü, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik saat 13.30’da Vakıfbank İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlendi. Öğrencilerin vals gösterisinin ardından Artvin Çoruh Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Zihin Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda Akademisyen olan Dr. Öğr. Üyesi Şenol Demirtaş’ın otizim hakkında bilgilendirme konuşmasının ardından öğrencilerin gösteriyle devam etti.

Vakıfbank öğrencileri ve özel eğitim öğrencilerinin hazırladığı ‘Bizler Aynıyız’ gösterisi, müzik aletleriyle şarkılar, ‘Sev Kardeşim’ gösterisi, işaret dili gösterisi, ‘Hayat Sevince Güzel’ gösterisi ve Artvin yöresel şarkılar yapıldı.

Vakıfbank öğrencilerin hazırladığı “Farkındayız” adlı serginin gezilmesi, ellerin renkli boyalara batırarak beyaz kumaştan yapılmış panoya el izini bırakılması ve okul bahçesinde kırmızı balonların gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, gerçekleştirdiği selamlama konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Bugün Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında bir araya geldik. Bizler ilimizde yürüttüğümüz çalışmalarda otizmin sadece farkında değil devletimizin tüm imkanlarıyla öğrencilerimizin sosyal, kültürel, fiziksel ve akademik gelişimleri için her zaman yanınızdayız.

Özel gereksinimli çocuğu olan velilerimizin bu anlamda içlerinin çok rahat olmasını istiyoruz. Çünkü ülkemizin özel gereksinimli bireyler için sunduğu imkanlar; diğer ülkelerin çok ilerisinde ve onların özel yeteneklerini geliştiren, kendine yetebilen, topluma yararlı birer birey olmasına yöneliktir.

Bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.