Artvin H.E.M. Yıl Sonu Sergisi Açılışı Yapıldı

tarafından
199
Artvin H.E.M. Yıl Sonu Sergisi Açılışı Yapıldı
Bu haber 389 kez okundu.

?????????????????????????????????????????????????????????

Artvin Halk Eğitim Merkezince Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında yıl sonu sergisi açıldı.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında yılsonu sergisi açıldı. Sergide Artvin Halk Eğitim kurslarında bir yıl boyunca usta öğretici ve kursiyerlerin yapmış oldukları çalışmalarda ortaya çıkan eser ve ürünlerin sergilendi. Ayrıca açılışta öğreticilerin ve öğrencilerin hazırladığı ve tüm gelirlerin deprem bölgesine bağışlanacağı kermes kuruldu.

Artvin HEM bahçesinde gerçekleşen açılış programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan program müzik dinletisi, taekwondo ve halk oyunları gösterisi ile devam etti. Programda Türkiye’de başarılı olan sporculara kupa ve hediye takdim edilirken, usta öğreticilere ve kursiyerlere sertifika verildi. Açılış programı sergi gezisi ile son buldu. Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen açılışa, Vali Yardımcısı Furkan Taha Türkmenoğlu, Belediye Başkan Vekili Saniye Meriç Küçükay, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özkan Köse açılışta yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Hayatın her aşamasında öğrenme, öğretme kültürünün tanıtılması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla hayat boyu öğrenme haftası kapsamında düzenlemiş olduğumuz yılsonu sergisi ve kermesimize hoş geldiniz.

Halk eğitim merkezleri, her zaman her yerde her yaşta herkes için eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm kademelere hizmet vermeyi kendine amaç edinmiş, çağdaş normları benimsemiş, yerel değerlere önem veren eğitim kurumlarıdır. Merkezimizde el sanatları, spor, müzik, okuma yazma, kişisel gelişim gibi 35 farklı alanda; nakış, epoksi, ahşap yakma, filografi, ehram halı dokuma, bocce, taekwaondo, ilkyardım, arıcılık, doğalgaz ateşleyicisi, kombi bakımı, tahkimat, keman, aşçılık, kuaförlük, fotoğrafçılık gibi 204 branşta halkımızın ve bölgemizin ilgi, istek ve ihtiyaçları, muhtemel iş ve meslek alanları ile ilgili 01 Eylül 2022 tarihinden bugüne açmış olduğumuz 724 kursumuzda tutuklu ve hükümlülerin, koruma altındaki bireylerin, deprem bölgesinden misafirlerin ve özel özel eğitim e ihtiyacı olan bireylerimizin de bulunduğu 6.990 kadın, 3.720 erkek, toplam 10.710 kursiyerimiz ile usta öğreticileri buluşturduk.

6 Şubat depremi sonrası deprem bölgesindeki acil ihtiyaçların karşılanmasına yönelik 2 atölyemizde usta öğreticilerimizin 5 haftalık yoğun çalışması sonucu kolilerce bay, bayan, çocuk kıyafetleri dikilerek bölgeye ulaştırılmıştır. Bu süreçte adeta seferberlik halinde maddi manevi emeklerini esirgemeyen hocalarımıza teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Bugünde sergimizle beraber hazırladığımız kermesimizle, valiliğimizin öncülüğünde Artvin Gönül Bağı pilatformunun yürüttüğü “Sofraya Bir Tabak da Sen Koy” yardım kampanyasına destek olacağız.

Örgün eğitimdeki çocuklarımızın, gençlerimizin, okuldaki sosyal-kültürel – sportif faaliyetlerine destek sunmak amacıyla 16 farklı branşta açtığımız 80 kursumuz ile 1095 öğrencimize ulaştık yerel ve ulusal yarışmalarda heyecanlarına tanıklık ettik. Bunlara;

Halkoyunlarında geleneksel dalda Türkiye finallerine,

Basketbol genç erkeklerde Türkiye yarıfinallerine,

Hentbol yıldız kızlarda da Türkiye yarıfinallerine katılan ekiplerimizi örnek verebilirim.

Güreşte okul sporlarında Kağan Ustabaş Türkiye 3’lüğü elde etmiştir. Yine güreşte Enes Yasin Yaşayan ile taekwaondo da Şevval Şatıroğlu Türkiye derecesi yaparak milli takıma davet edilmiş ilimizi-ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil etme hakkı kazanmışlardır. Gençlerimizi ve gençlerimizin hocaları Öznur ve Mustafa Gediktaş’a tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

Sayın valim, örgün eğitimde okuyan veya tamamlamış özel eğitimli bireylerimizin toplum içerisinde kalması, kişisel ve mesleki gelişimlerinin devam etmesi için 7  noktada açtığımız kurslar, 48 kursiyerin katılımıyla devam etmektedir. Kurumumuz açık öğretim faaliyetlerini de yürütmekte olup bugün itibariyle açık artaokulda 17, açık lisede 210 aktif öğrencimiz bulunmaktadır. Bilgi davranışı değiştirmez duygu davranışı değiştirir gerçeğinden hareketle her bir bireyimizin duygularına dokunan, dokunulmasına izin veren Merkezinin kocaman ailesine, bu ailenin her zaman yanında olan sayın valimize, il milli eğitim müdürümüze, paydaşlarımıza, sergimizin ve kermesimizin hazırlanmasında maddi manevi katkılarını esirgemeyen usta öğreticilerimize, kursiyerlerimize ve kurum personelimize çok teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

Açılışta konuşma gerçekleştiren Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahir Acar, eğitim kenti olan Artvin’de eğitiminin her alanında olduğu gibi hayat boyu öğrenme alanındaki faaliyetleri de titizlikle yürüttüklerini kaydetti.

Amaçlarının yaşamın her noktasında yaşı ne olursa olsun, insanların ihtiyaç duyduğu eğitimi sunmak olduğunu vurgulayan Acar, “Bu doğrultuda halk eğitim merkezlerimiz büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Halk eğitim merkezlerimizde Artvin genelinde bu yıl 41 bin kursiyerimize hizmet verdik. İlimizde yaşayan her dört insandan biri bu kurslarımıza katılmış” dedi. – 7 MART