Borçka TSO Başkanı Merttürk, Proje ve Yatırımlar İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

tarafından
191
Borçka TSO Başkanı Merttürk, Proje ve Yatırımlar İle İlgili Açıklamalarda Bulundu
Bu haber 377 kez okundu.

Borçka Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eşref Merttürk, Proje ve Yatırımlar İle İlgili Açıklamalarda Bulundu.

Borçka Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eşref Merttürk, Murgul ve Borçka’nın ekonomik düzeyi hakkında açıklamalarda bulundu.

Borçka Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eşref Merttürk, Murgul’un Borçka kadar kadar şanslı olmadığını vurguladı. Eti Bakır döneminde Murgul’da çalışan personel sayısının fazla olduğunu belirterek özelleşmelerinin ardından personel sayısında azalma olduğunu söyledi.

Murgul’da sadece Kokolet Vadisi tarafından üretilen balın var olduğunu belirterek Murgul’un ekonomik gelirinin az olduğunu şu sözlerle dile getirdi” Murgul Borçka kadar şanslı değil çünkü Murgul’un girişi var çıkışı yok. Murgul’un ekonomisi daha önce Eti Bakır döneminde 4.200’lere kadar çıkan çalışan personel vardı. O zamanlarda ekonomisi çok iyi idi hatta biz bile çocukken bayramlık elbise almak için Murgul’a giderdik o zaman oralar daha donanımlıydı ama şimdi bakınca Eti Bakır özelleşti ve şuanda dört yüz veya beş yüz civarında çalışan sayısı vardır. Onların gelirleri ile bir ilçede ne kadar durulur onu da bilemiyorum. Murgul’un başka bir geliri de yok Borçka da turizm ile ilgili Karagöl, Camili bölgesi, Beyaz Su ve yaylaları var. Borçka’nın yine ekonomik olarak getirisi iyi çayı ve fındığı da var ama Murgul da bunlar da yok sadece Kokolet Vadisi tarafında üretilen bal var. Onun dışında Murgul bizim kadar şanslı değil. Geçmişte Eti Bakır döneminde avantajlıydılar iyi bir ekonomik getirisi vardı şimdi maalesef Murgul kendi ayakları üzerinde nasıl durmaya devam edecek bende bilemiyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra kurulan yeni kabine ile Maliye Bakanı’nın Mehmet Şimşek olması ile ilgili düşüncelerini dile getiren Merttürk”  Bakanlar kurulu açıklama yaptı yeniden bir kabine oluştu. Mehmet Şimşek maliye bakanı oldu onun geçmişte de yapmış olduğu maliye ve ekonomi ile ilgili başarıları vardır. Devletin kendi projeleri ile ilgili yatırımlara devam ederse bizde ticaretle uğraşanlar olarak nemalanır gibi düşünüyorum ama hiç bir şeyin çok eskisi gibi olacağını da düşünmüyorum sadece günümüzü kurtarmış oluruz” dedi. – Tahsin Atasert