7 Mart Anaokulu öğrencileri “Yaşlılar Haftası” etkinliği düzenledi

tarafından
20
7 Mart Anaokulu öğrencileri “Yaşlılar Haftası” etkinliği düzenledi
Bu haber 37 kez okundu.

Borçka 7 Mart Anaokulu öğrencileri, “18-26 Mart Yaşlılar Haftası” etkinliği düzenledi.

18-26 Mart tarihleri arasında kutlanan “Yaşlılara Saygı Haftası” çerçevesinde Borçka 7 Mart Anaokulu okul öncesi öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinlikte minik öğrenciler yaşlılar gibi giyinerek empati yeteneğini kurmaya çalıştılar. Çocuklar yaşlıların hayatta yaşadıkları zorluklara karşı nasıl tepki vereceğini doğaçlama yaparak deneyimlediler.

Okul Öncesi Öğretmeni Mustafa Gürel, dedelerin ve babaannelerin günlük hayatta hissettikleri ve yaşadıkları durumları çocukların kendi benliği ile canlandırdığını ve bu nedenle miniklerin deneyim kazandığını söyledi.

Gürel, düzenlenen etkinliğin amacından şu sözlerle bahsetti “Yaşlılar haftasında empati yeteneğini çocuklara kazandırmak ve farkındalık oluşturmak için düzenledik bunu. Yani yaşlılarımızın yaşadığı zorluklar var hayata karşı normal hayat akışları devam ederken de bu nedenle çocuklarımızın da onların hayatlarına bir nebze olsun farkındalık kazandırmak amacımız. Bizim çocuklarımıza burada yaratıcı drama ile beraber canlandırmalarla, oynamalar ve doğaçlamalar ile beraber her zaman anneleri babaları işte olduğu zaman her zaman yanlarında olan dedeleri ve babaannelerinin nasıl hissettikleri, neler yaşadıkları, gündelik hayatında nasıl davrandıklarını canlandırarak ve konuşarak çocukların deneyimlemesini sağlamak. Dedelerimiz, babaannelerimiz bizi çok seviyor ama çocuklarımız aynı karşılığı onlara verebiliyorlar mı? Bu noktada da çocukların önemini anlamalarını, onlara olan sevginin nedenlerini öğrenmelerini sağlamak amacımız” dedi.

Mustafa Gürel, miniklerin doğaçlama canlandırma ve çatışma sahneleri ile etkinliğin gerçekleştiğini dile getirerek “Sınıf sınıf ayırdık etkinliklerimizi herkes kendi alanına özgü etkinlikler yapacaklar. Ben yaratıcı drama üzerine yapacağım etkinlikleri. Bunun için canlandırmalar, doğaçlamalar hazırladım çatışma sahneleri var içerisinde. Örnek vereyim çocuk bayramda anneannesi ve dedesinin yanına gitmedi senaryomuz bu şekilde anneanne bir köşede dede bir köşede olacak ve bende bu noktada çocuklardan şunu isteyeceğim “böyle bir durum olsaydı aynı konumda olsaydınız nasıl davranırdınız” diye doğaçlama gerçekleştirecekler. Bütün sınıf tek tek bu canlandırmaları yapıyor kendi aralarında. Değerlendirme soruları üzerine çocuklar bir cevap bulabildi mi buna bakacağız amaç burada onların deneyimlemesi. Sözlü bir şekilde anlatsam ben durumu hiçbir anlamı yok çocukların bunu hissetmeleri gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen etkinlikte giydikleri kostümler ile birlikte eğlenceli anlar yaşayan çocuklar empati yeteneklerini geliştirerek yaşlıların hayattaki önemi ve değerleri hakkında bilgi sahibi oldular. – Zeynep Küçük