Türk Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı Aydın, “2023 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında” bilgilendirmelerde bulundu

tarafından
44
Türk Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı Aydın, “2023 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında” bilgilendirmelerde bulundu
Bu haber 85 kez okundu.

 

Türk Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı Hüseyin Aydın, sendika olarak 2023 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Türk Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı Hüseyin Aydın, 2023 yılında Artvin’de sendikaya 121 eğitim çalışanının üye olduğunu kaydetti.

Birlikte daha güçlü olduklarını aktaran Aydın, sendika çalışmalarından bahsederek, “Türk Eğitim-Sen Artvin Şubesi olarak yeni dönemde Artvin’de tüm kurum ve kuruluşları ziyaret ederek sendikal çalışmalarımız hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Eğitim Çalışanlarının talep, istek ve şikayetlerini çözmek için görüşmeler yaptık, resmi yazılar yazdık, gazetelere demeçler verdik, mahkemelerde davalar açtık. Eğitim çalışanın her daim yanında yer aldık. “Mutlu çalışan, mutlu Türkiye” ideali için mücadele ettik.” dedi.

Eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü için mücadele ettiklerini belitten Aydın, “Seyyanen Zam görüşmeleri mecliste gerçekleşirken bizler alanlardaydık. Ek ders ücretlerinin arttırılması konusunda imza kampanyasıyla alanlardaydık. Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kutlamalarında alanlardaydık. Öğretmenler Günü’nde bir maaş ikramiye verilmesi talebiyle alanlardaydık. Üniversite İdari Personellerinin tayin/nakil talepleri için imza kampanyası için alanlardaydık. Ücretli Öğretmenlerin, atanamayan öğretmenlerim sesi olduk.” diye konuştu.

Artvin’de sendika olarak çeşitli açılışlar yaptıklarını dile getiren Aydın, açıklamasında şunları kaydetti: “Eğitim Sendika, eğitimde eser üretir diyerek üyelerimiz adına “Eğitim Şehitleri” anısına Akıl Oyunları ve Zeka Sınıfı’nı açtık. Girmediğimiz öğretmenler odası, memur odası, çalışan odası bırakmadık. Her bir eğitim çalışanını ayrı ayrı değerli görüp ellerini sıktık, kendimizi anlattık. Memurun, kendini sefalete mahkum eden yetkili sendikaya mecbur olmadığını gösterdik.

Birileri, Artvin’de eğitime “benden olsun” derdi ile ihanet ederken, idareci odalarında çalışana baskı yaparken “Sendika, hak savunma örgütüdür, hak savunduğunu iddia edenler, torpil peşinde koşamaz, sizlere baskı ile haksızlık yapamaz dedik.” hakkı söyledik hakkı savunduk. Çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı. Yeni dönemde 121 inançlı eğitim çalışanı arkadaşımız bizimle birlikte yürümek için sendikamıza üye oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Bu başarıda en büyük pay, tabiki teşkilatımızındır. Okul/kurum temsilcimizden ilçe/üniversite yönetim kurulu üyelerimize, ilçe başkanlarımızdan şube başkan yardımcılarımıza ve her bir üyemize destekleri için teşekkürü bir borç biliyorum” diye açıklamalarda bulundu. – Zeynep Küçük