HÜSEYİN KÖSE ve NAZAN UZUNGÜL KÖSE’YE CUMHURIYETİMİZİN 100. YILINDA BÜYÜK ONUR

tarafından
96
HÜSEYİN KÖSE ve NAZAN UZUNGÜL KÖSE’YE CUMHURIYETİMİZİN 100. YILINDA BÜYÜK ONUR
Bu haber 187 kez okundu.

 

Kâğıt hamuru ve doğadan buldukları malzemeleri kullanılarak yaptıkları heykellerle tanınan Artvin’in, Borçka’nın değerli sanatçıları Nazan UZUNGÜL KÖSE ve Hüseyin KÖSE Cumhuriyetimizin 100. yılında Antalya’da yapılacak olan “Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 sanatçı 100 eser, 100+1 Uluslararası Karma Sergi” ye davet edildi.

Nazan UZUNGÜL KÖSE ve Hüseyın KÖSE tarafından yapılan ve adına “Doğa Dostu Heykeller” dedikleri; aynı zamanda “İleriye Dönüşüm” sloganıyla atıkların değerlendirildiği muhteşem heykeller giderek daha çok tanınmaya ve büyük bir beğeni topluyor.

Bugüne kadar bir çok ilde kişisel ve karma sanat sergilerinde yer alan ve katıldıkları sergilerde çok büyük ilgi ve beğeni toplayan Hüseyin Nazan Köse çifti, Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle Antalya’da yapılacak önemli ve anlamlı sergide yer alacak.

Cumhuriyetin, başta kadınlar olmak üzere hukukun, adaletin, bilimin ve sanatın da koruyucusu ve güvencesi olduğunu belirten Nazan UZUNGÜL KÖSE, Atatürk ‘ün ve kurmuş olduğu cumhuriyetin sayesinde bu güzellikleri yaşayabildiklerine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi; “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir’ demiştir.

Biz kadınlar ve toplumun diğer kesimleri Atatürk ve cumhuriyet sayesinde toplumsal, kültürel, siyasal, bilimsel ve sanatsal pek çok alanda söz sahibi olduk.

Osmanlı dönemindeki ilk nüfus sayımı ikinci Mahmut zamanında 1831 yılında yapılıyor . Bu sayımda erkekler ve hayvanlar sayılırken kadınlar sayılmıyor!

Bugün ise seçme ve seçilme hakkına sahibiz. Bu cumhuriyet sayesinde olmuştur. Bundan dolayı cumhuriyetin değeri iyi bilinmelidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında böylesine anlamlı bir sergide 100 sanatçı arasında adımızın olması bizim için çok büyük gurur ve onurdur.

Antalya’daki bu anlamlı ve güzel 100. yıl sergisini düzenleyen organizatörler Vildan ÖZSOY ve Begüm BERBER’e, koordinatör Yeşim ERTAN’a ve Antalya Büyük Şehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz.

Söz konusu sergi Antalya Bülent Ecevit Kültür Merkezinde 25 Ekim 2023’te saat 17.00 de açılacak olup, 15 Kasım 2023 tarihine kadar gezilebilir” – Fatma Küçük Atasert