Borçka Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kambur, “keskin virajların olması nedeni ile kazalar günden güne artmaya başladı”

tarafından
49
Borçka Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kambur, “keskin virajların olması nedeni ile kazalar günden güne artmaya başladı”
Bu haber 86 kez okundu.

 

Borçka Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nusret Kambur, “keskin virajların olması nedeni ile kazalar günden güne artmaya başladığını” söyledi.

Yolların hatalı ve virajların dengesiz olması nedeni ile oluşan kazalar hakkında ilçedeki basın mensuplarına bilgi veren Borçka Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nusret Kambur, yolların tehlikeli olmasından kaynaklı çeşitli yerlere müracaat ettiklerini belirtti. Kambur “Biz yıllar önce bu konuda DSİ’ye bizzat dilekçeler verdik. Yolların çok tehlikeli oluşu, yukarıdan kayaların düşme tehlikesi ve virajların çok dengesiz oluşunu ben bizzat ilettim. Tellerin döşenmesi konusunda müracaatlarım oldu. Bunlar bir iki yerde yapıldı pek herhalde kale alınmadı. Bizim Türk milleti iş geçtikten sonra akıllanıyoruz” dedi.

Güzergahta araçları süren şoförlerin deneyimli ve ehliyetlerinin olduğunu dile getiren Kambur, yaşanılan kazalarda şoför hatasından çok yolların bozuk olmasından kaynaklı kazaların meydana geldiğini vurguladı.

Kambur konuşmasının devamında “Bu virajlar eski yolu arattırdı bize. Eskiden kazalar oluyordu araçlar eskiydi şimdi araçlar yeni olması hasebi ile kazaların oluşunun tek nedeni yolların bozuk ve dengesiz yapılmış olması. Şoförlerimizde hiç sıkıntı yok ben o kazalarda kendimde bulundum. Eskisi gibi ehliyetsiz şoförler yok yollarımızda hep deneyimli şoförler var ama maalesef yollarımız sıkıntı. Evet şoför hatası da olabilir ama şuandaki kazaların birebir sebebi yolların şekilsiz, bozuk olduğundan. Bu yollar bu şekilde olduğunda kazalar devam edecektir tek temennimiz inşallah olmaz. Daha önce çok ağır yaralanan hastamız halen daha koma halinde yatıyor” diye konuştu.

Borçka- Artvin güzergahındaki yaşanan sorunlara devletin yardımcı olması gerektiğini belirten Kambur “Üst yolun yapılış şekli hatalı, eski yolu arattı dediğim gibi. Şuanda bu sorunlar bizi aşan şeyler devletin buna el koyması lazım. Yeni güzergah yapılma şansı yok Artvin yolunda. Borçka’nın çevresinde viyadükler yapılacak ama Artvin yolunda bir şey düşünüldüğünü tahmin etmiyorum. Virajların olmaması gereken yerlerin kaldırılması ve yukardan gelen tehlikelerin önlenmesi için artık devletin buna bir çare bulması lazım. Kazaların artmaması ümidimiz ama maalesef artacak. Biz oda olarak şoförlerimizin güvencede olmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi. – Gökhan Özçelik