Artvin’de Genç Beyinlere Çevre Bilinci Aşılandı

tarafından
69
Artvin’de Genç Beyinlere Çevre Bilinci Aşılandı
Bu haber 55 kez okundu.

 

Bilinçli nesillerin yetişmesi için geri dönüşüm, çevre ve temizlik konuları günümüzde büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Artvin’de erken yaşta temizlik ve çevre bilincinin gelişmesi için ilkokul öğrencilerine Çevre Eğitim Seti dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, dönüşebilen atıkların kontrol altına alınması için başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında çocuklara çevre bilinci aşılamak için Muka Mimarlık tarafından Artvin’de ilköğretim okulu öğrencilerine Çevre Eğitim Seti dağıtıldı.

Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları’ndan çıkan ve öğrencilere dağıtılan eğitim seti sayesinde çocukların hem boş vakitlerini okuyarak değerlendirmesi hem de kitapçıklarda anlatılan bilgiler ışığında çevre bilinci kazanması hedefleniyor.

Sıfır Atık Projesi kapsamında Artvin’de bulunan İlköğretim Okullarında düzenlenen Çevre Eğitim Seti dağıtım törenine Muka Mimarlık Genel Müdürü Onur Karahan, Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Şavşat İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Muka Mimarlık Genel Müdürü Onur Karahan, Sıfır Atık konusunda toplumun her kademsindeki kişilerin bilinçlendirilmesini önemsediklerini belirterek doğaya dost ve bilinçli nesiller yetiştirilmesine katkı sağlanmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

Programa katılan yetkililer ise çevrenin korunmasının önemini vurgulayarak, projeye destek olanlara teşekkür etti. Çevreci Çocuk Eğitim Yayınevi yetkilileri projeye katkısı bulunanlara geleceğimizin teminatı olan yüzbinlerce çocuk adına teşekkürlerini dile getirdiler.

Program öğrencilere Çevre Eğitim Setlerinin dağıtılması ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. – 7 MART