Başkan Orhan, “Yeniden Seçilirsem Otopark Sorununu Çözeceğim” dedi

tarafından
78
Başkan Orhan, “Yeniden Seçilirsem Otopark Sorununu Çözeceğim” dedi
Bu haber 154 kez okundu.

 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, yeniden belediye başkanı olarak seçilirsem otopark sorununu çözüme kavuşturacağım” dedi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, yeniden belediye başkanı seçilmesi durumunda ikinci dönem en önemli projelerinden birinin otopark olacağını söyledi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan küçük bir ilçe olan ilçede otopark sorununun yaşandığını ve vatandaşları şehir içinde araçla trafiğe çıkmak yerine yürümeleri önerisinde bulundu.

Sorunun aslında toplu taşıma araçlarının fazla kullanılmamasına ve yaya gidilebilecek yerlere dahi araç ile gidilmesi olarak gördüğünü ifade eden Başkan Orhan, “Özel araçlarla daha çok hareket ediliyor. Borçka da yaya mesafesi en uzak olan yer. Bir uçtan bir uca yaya gitmek yirmi dakika sürmüyor. Toplumda insanımız bakkalın önüne kadar, eczanenin önüne kadar ya da manavın önüne kadar arabasıyla gitmek istiyor. Peki, bu kadar aracın olduğu bir yerde o zaman bazı kurallara hepimizin uyması gerekmiyor mu? Gerekiyor. Şimdi bana şunu diyorlar: ‘Meydanı kapattın. Meydanda elli tane araç duruyordu.’ Önceden o elli tane araç sabahleyin oraya konuyordu. Akşama kadar duruyordu ve diğerleri yine orada dönüp duruyordu, yer bulamıyordu. Şu anda hiç kimse durmuyor. Biliniyor ki orada artık araç park edilmiyor. Trafik komisyonunun almış olduğu karar doğrultusunda da orada cepler var. O ceplerde on dakikadan fazla kimse durmayacak” dedi.

Borçka’yı yaşanılabilir hale getirmenin herkesin görevi olduğunu kaydeden Başkan Orhan, “Araçlarımızı eğer çok acil değilse yerinden kıpırdatmayın kim evimizin önünde duruyorsa orada dursun, yaya gezelim biraz. Biliyorsunuz son zamanlarda büyük sorun oluyor. Artık herkes spor yapıyor, yaşam biçimine dikkat ediyor, kilo almamaya çalışıyor. Örneğin; Ankara’da bir aracı park ettiğiniz yerden gideceğiniz yer muhtemelen iki kilometredir. Ama hiç kimse sesini çıkarmıyor. Borçka da da vatandaşlarımız bunu öğrenecek artık. Çünkü bu sadece Borçka’nın sorunu değil, Türkiye’nin sorunu.  İş Bankası’nın altında yaklaşık 100 araçlık otopark var. Gidin bakın, yarısı boştur. Otoparkımız var. Şimdi bir otopark ihtiyacı var mı? Borçka da evet var. Onu da itiraf edeyim, ikinci dönem kısmet olursa. En önemli projelerimizden bir tanesi de otopark sorununu çözüp Borçka’ya bir otopark kazandıracağız. Ama sokak aralarında araç park işleri bitecek mi? Benim endişem var… Yine bitmeyecek. Çünkü vatandaşımız gideceği yerin önüne kadar arabasını götürmeye alışmış. Benim işim görülsün, diğeri kalsın mantığı var. Buna birlikte alışacağız”  dedi. – Fatma Küçük Atasert