Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

tarafından
53
Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Bu haber 89 kez okundu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 104. Yıldönümü Borçka’da coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 104. Yıldönümü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Memiş Türk’ün Belediye Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, Belediye Başkanı Ercan Orhan, Garnizon Komutanı Sadık Yeşilyurt, Cumhuriyet Savcısı Osman Karakaş, İlçe Jandarma Komutanı Rıdvan Karış, İlçe Emniyet Müdürü, Kurum Müdürleri, siyesi partiler ve STK temsilcileri katıldı.

Tören kıtasının yerlerinin almasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Memiş Türk, “tek amaçlarının sağlıklı, sosyal, pozitif düşünen yetenekli gençleri keşfetmek, bugün Mustafa Kemal’in Samsundan tutuşturmuş olduğu kurtuluş meşalesini Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaştırmasının 104. Yıl dönümüdür. 19 Mayıs Türk milletinin kendi makus talihini tersine döndürmeyi başaran bu vatan toprağımızın işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya duyurduğu bir gündür. Sevgili gençler, bizler istiklalin gencecik şehitlerine borçlu bir milletiz. Bundan 104 sene önce müthiş bir hızla şehadete koşan sizin gibi gençler sayesinde yeni bir hayatımız oldu. Tıpkı 15 Temmuz da olduğu gibi gençlik tankların önüne siper oldu. İstiklal harbinde de gençlik makineli tüfekleri yendi. Gençlik bize karşı birleşmiş büyük orduları alt üst etti. Ulu Önder Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunda bu kadar önem taşıyan ve cumhuriyetimizin temel taşı olan 19 Mayıs 1919’u sizlere armağan etti. Türkiye de genç olmakla dünyanın herhangi bir ülkesinde genç olmak aynı şey değildir. Bu ülkenin gencecik bir kumandan ve ilim irfan gencecik bir ordu tarafından idare edildiğini asla unutmamamız lazım.

Sevgi, saygı ve hoşgörü ortamı içerisinde üzerinden gelinemeyecek hiçbir olayın olmadığını bilmemiz lazım. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak amacımız gençlerimizin daha sosyal girişimci, sağlıklı, pozitif düşünen milli ve manevi değerlerine bağlı bireyleri olma konusunda çaba sarf etmek ilçemizde bulunan yetenekli olan gençlerimizi keşfetmek onları yeni nesile uygun bir model olarak sunmak bu sayede gençlerin spora olan ilgi ve alakasını arttırmaktır. Sizlere kültürel ve sportif açıdan bu şirin ilçemizde daha iyi imkanlar sunabilmek için başta ilçe kaymakamımız olmak üzere kurum amirlerimiz ile birlikte hepimiz el ele verdik. Kendi bünyemize yetişip ulusal ve uluslararası müsabakalarda ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi temsil eden gençlerimizin şu alanda olması bizim için mutluluk kaynağıdır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tören daha sonra Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı ise; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hürriyet ateşinin yakıldığı gün, Türk’ün ateşle imtihanının ilk adımı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktığında bir kara parçasına değil vatan toprağına ayak bastı. Her hücresine girilmiş, tüm mahremi ayaklar altına alınmış bir milletin makus talihinin üzerine bastı. Görev yapmaktan onur duyduğum Karadeniz, türkün dalga dalga yayılacak, ayağa kalkma haykırışının ev sahibi yalçın sıra dağlar ise şahididir. Vatan bütünlüğü, milletin istiklalinin tehlikede olduğu bu zor günlerde Gazi Paşanın ümidini, müdafaa azmini yine kendi sözleriyle yad etmek yerinde olacaktır. “Efendiler memleketin elinde biri değil, tamamı tahrip edilse, tamamı ateşler içinde bırakılsa biz bir tepeye çıkacağız ve oradan müdafaa ile meşgul olacağız” dedi.

Program daha sonra şiirlerin okunması, Muay Thai, Güreş takımı, halat çekme yarışı final müsabakaları gerçekleşti.

Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verilmesinin ardından okul sporlarında ve akıl zeka oyunlarında il ve ilçede dereceye giren öğrencilere protokolde bulunanlarca sırasıyla ödülleri taktim edilmesinin ardından Borçka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı Kafkas Rüzgarı ekibi Halk Oyunları gösterisi tören sona erdirildi. – Fatma Küçük Atasert – Gökhan Özçelik