B.B.B. Orhan’dan 19 Mayıs kutlama mesajı

tarafından
199
B.B.B. Orhan’dan 19 Mayıs kutlama mesajı
Bu haber 395 kez okundu.

 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yıldönümü nedeni ile kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Orhan yayımladığı mesajda;

Atatürk’ün gençliğe armağanı 19 Mayıs’ı, ulusumuzun bağımsızlık ve hürriyet mücadelesini anarak, milli birlik ve beraberlik ruhuyla kutluyoruz. Gençlerimizin enerjisi, ülkemizin geleceğini şekillendirir. Borçka halkı olarak, bu coşkulu günün her anlamını yürekten hissediyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!

19 Mayıs milli mücadelenin meşalesinin yakıldığı, Türk gençliğine emanet edildiği, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışını anma günü olduğunu belirten Orhan, “Bugün, Atatürk’ün ‘Yüksek bir insanlık idealinin temsilcisi olan Türk gençliği’ dediği sizler, bu bayramın en anlamlı kısmısınız. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz, sizler bu toprakların umudusunuz. Bu özel günde, Atatürk’ün sizlere olan güvenini, umudunu ve sevgisini bir kez daha hatırlatmak isterim.

Mustafa Kemal Atatürk, gençliğin enerjisini, potansiyelini ve geleceği şekillendirme gücünü çok iyi biliyordu. İşte bu yüzden, ‘Gençlik, bir ulusun geleceğidir’ demiştir. Bu sözler, siz gençlerin ne kadar değerli olduğunuzu, bir ulusun geleceğini ne kadar etkileyebileceğinizi göstermektedir” dedi.

Atatürk’ün bu emaneti, gençlere olan güveni, milli birlik ve beraberlik ruhunu, bugün burada, gençlik şöleninde bir kez daha hatırlamak, onun değerlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmanın kendilerinin en büyük görevi olduğuna dikkat çeken Başkan Orhan, “Gençler, sizler bu ülkenin geleceğisiniz, sizler bu toprakların umudusunuz. Atatürk’ün sizlere olan güvenini, umudunu ve sevgisini bir kez daha hatırlatmak isterim. Onun yolundan gitmek, onun izinde yürümek, milli iradenin ve bağımsızlığın simgesi olmak sizin göreviniz.

Gözlerinizdeki ışık, yüzlerinizdeki tebessüm, heyecanınız ve azminiz bu ülkenin en büyük zenginliği. Sizler bu zenginliği, bu ülkenin geleceğine taşıyacaksınız. Bu yolda sizlere güveniyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

Bu vesileyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, Atatürk’ün gençlere olan güvenini, umudunu ve sevgisini bir kez daha hatırlatıyorum. Ulu önderin izinde, bağımsızlığın ve demokrasinin bayrağını yükseklerde tutan gençlerimizi selamlıyorum” diyerek mesajını sonlandırdı. – Zeynep Küçük