AÇÜ’de ‘Akademik Teşvik Ödülleri’ verildi

tarafından
561
AÇÜ’de ‘Akademik Teşvik Ödülleri’ verildi
Bu haber 1.026 kez okundu.

 

Artvin Çoruh Üniversitesinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belge Takdimi, Akademik Yükseltme ve Ali Nihat Gökyiğit Akademik Teşvik Ödül Töreni Düzenlendi

Programda değerlendirmelerde bulunan Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, içinde bulunduğumuz çağın hızlı değişim ve dönüşümlere açık olduğunu bilgi iletişim teknolojisindeki gelişmelerle birlikte her türlü yanlış bilgi, algı ve örtülü operasyonların yapılabilmekte olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, böylesi bir çağda üniversitelerin ülkemizin sahip olduğu stratejilere katkıda bulunma prensiplerinin çok daha değerli bir hâle geldiğini vurguladı. Bu bağlamda ülkemizin “Sürdürülebilir Yeşil Kalkınma” vizyonu doğrultusunda “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” alanında mütehassıs bir üniversite olan Üniversitemize de önemli vazifeler düştüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Bilgin, konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

“Üniversitemiz eğitim ve akademi alanındaki faaliyetlerine modern donatılarla ve nitelikli eğitim kadrosu ile devam etmektedir. Bilhassa ihtisas sahamız olan “Tıbbi ve aromatik bitkiler” alanında çeşitli projelerle ülke ekonomisine katma değerler kazandıracak ürün ve hizmetlerin üretilmesi noktasında çaba sarf etmekteyiz. Üniversitelerin bilim dünyasına katkılarını gösteren ölçütlerden biri de akademik yayınlardır.  Bu bağlamda personelimizin bilimsel yayın hazırlanması ve bilimsel etkinliklere katılımı önem arz etmektedir. Çalışanla çalışmayanın ayırt edilmesi ve sarf edilen emeğin ödüllendirilmesi için bizler de Üniversite yönetimi olarak performansa dayalı ödül sistemi ilkesi benimsedik. Bugün gerçekleştirmekte olduğumuz Akademik Teşvik Ödül programı bilimsel yayınlar üreten personelimizi teşvik etme amacını gütmektedir.Aynı zamanda indekslerde taranan akademik çalışmaların Üniversitemizin başarı çıtasını bir üst noktaya çıkaracağı düşüncesiyle Üniversitemizde makale ve yayın sayısının artırılması önemlidir. 2023 yılında hocalarımızın çalışmalarına göre atama ve yükseltme ölçütlerini belirleyeceğiz. Bu bağlamda akademisyenlerimizin indekslerde taranan dergilerde en az bir yayına sahip olması ilk aşama hedefi olmalıdır. Aynı zamanda bu emeklerin karşılıksız kalmayacağını ve personelimizin gayretli çalışmalarını yönetim olarak desteklemeye devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Bu vesileyle ödül kazanan hocalarımızı tebrik ediyor, akademik yükseltme alan personelimize de yeni kadrolarının hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

AÇÜ Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan merasimde söz alan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Trabzon Belgelendirme Müdürü Soner Türkoğlu da TSE belgelendirme süreci ve kriterleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bu süreçte kurum ve kuruluşların genel performansını artırıcı uygulamalara değinen Türkoğlu, aynı zamanda kurumların paydaşlarına sunduğu hizmet kalitesinin bu belgenin alınmasında önemli bir etken olduğuna dikkat çekti.

Programda değerlendirmelerde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kibar da “Kalite yönetiminin” dinamik bir süreç olduğunu belirtti. Kurumsal işleyişin sürekliliğinin sağlanması ve kalite yönetiminde belirlenen stratejilerin takip edilmesi hususunda kurumun dinamik bir anlayış içerisinde yeniliklere açık ve sürekli kendini geliştiren bir anlayışa sahip olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Kibar, “TSE denetçileri Üniversitemize yaptıkları ziyarette kurumumuzun yönetim sistemini daha iyiye götürecek önerileriyle bizlere yol göstermişlerdir ve aynı zamanda değerlendirmeler neticesinde Üniversitemizde gerekli kriterlerin sağlandığını belirlemişlerdir. Ancak unutulmamalıdır ki kalite yönetim sistemi dinamik bir süreçtir ve her gün yenilenmeye ve gelişmeye devam etmektedir. Bu yüzden gelecek yıl sayın TSE yetkilileri tarafından bir izleme ziyareti daha yapılacaktır. O zamana kadar siz değerli personelimizin gerekli hazırlıkları yaparak başarılı bir izleme süreci geçireceğimize olan inancımız tamdır. Hazırlık aşamasında bizlere destek olan Üniversitemiz üst yönetimine, Kalite Yönetim Sistemi Alt Komisyonu üyesi değerli personelimize ve TSE’nin değerli personeline teşekkür eder, saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Artvin Çoruh Üniversitesi ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’e TSE Trabzon Belgelendirme Müdürü Soner Türkoğlu tarafından takdim edildi.

Yayın teşvik puanlamasında ilk üçte yer alan öğretim elemanlarına plaket ve “akademik teşvik ödülleri” Vali Yardımcısı Onur Özaydın tarafından verilen programda Üniversitemizde son iki yıl içerisinde doçent ve profesör kadrosuna yükselen öğretim üyelerinin akademik giysileri giydirildi. Akademik giysi merasimi sonrasında 2021 yılında Üniversitemizde yapmış oldukları yayınlara göre Ali Nihat Gökyiğit Akademik Teşvik Ödülünü almaya hak kazanan personel için belge takdimi yapıldı.

Vali Yardımcısı Onur Özaydın’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ve il protokolünden davetliler ile Üniversite personelinin katılım gösterdiği tören, ikramın ardından sona erdi. – AÇÜ