DSİ Genel Müdürü BALTA, “ARHAVİ İLÇESİNDE 1. ETAP TAŞKIN KONTROL TESİSLERİ TAMAMLANDI”

tarafından
286
DSİ Genel Müdürü BALTA, “ARHAVİ İLÇESİNDE 1. ETAP TAŞKIN KONTROL TESİSLERİ TAMAMLANDI”
Bu haber 398 kez okundu.

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “ARHAVİ İLÇESİNDE 1. ETAP TAŞKIN KONTROL TESİSLERİ TAMAMLANDI”ğını beyan etti.

DSİ Genel Müdürü Balta, 7 Mart Gazetemize yaptığı yazılı açıklamada şu bilgilere değindi;

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

  1. Etap Taşkın Kontrol Tesisleri Tamamlandı

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Arhavi İlçesinde 22 Temmuz 2021 tarihinde meydana gelen taşkın sonrası acil olarak ihalesi yapılan 1.Etap Taşkın Kontrol Tesisleri İnşaatları tamamlandı” dedi.

22 Temmuz 2021 tarihinde Arhavi İlçesindeki aşırı yağışlar neticesinde Kabisre Nehri taşarak İlçe Merkezinin büyük bölümü sel afetinden etkilenmiş, bazı kamu binaları dahil olmak üzere, çok sayıda binanın giriş ve bodrum katlarını su basmıştır.

Acil olarak yapılan toplu makinalı çalışma ile sorun geçici olarak çözülmüştür.

Akabinde ek programa teklif edilen;

1- Artvin İli Arhavi İlçesi Musazade, Aşağı ve Yukarı Hacılar Mahalleleri, Musazade, Aşağı ve Yukarı Hacılar Deresi,

2- Artvin-Arhavi İlçesi Yemişlik, Kale ve Cumhuriyet Mahallesi Kapistre Deresi ve Yan Kolları,

3- Artvin İli Arhavi İlçesi Kabisre Deresi ve Yan Kolları Taşkın Kontrolü, işleri ihale edilerek ana dere ve yan derelerdeki taşkın kontrol tesisleri yapılmıştır.

  1. Etap Taşkın Kontrol Tesisleri Yatırım Programına Girdi

Arhavi İlçesindeki taşkın kontrol tesislerinin tamamlanması için;

1- Artvin İli Arhavi İlçesi Kabisre Deresi ve Yan Kolları 2.Kısım,

2- Artvin- Arhavi İlçesi Derecik, Ulukent, Balıklı, Üçırmak, Soğucak, Dülgerli ve Küçükköy Köylerinin Kabisre Deresi Memba Kollarının Taşkın Kontrolü 2.Kısım,

3- Artvin-Arhavi İlçesi Yemişlik, Kale ve Cumhuriyet Mahallesi Kapistre Deresi ve Yan Kolları 2. Kısım, işleri 2023 yılı Yatırım Programına girmiştir.

Arhavi İlçesi için bu projelerin önemini çok iyi bildiklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, amaçlarının projeyi hız kesmeden bir an önce tamamlayarak, Arhavi İlçesindeki taşkın sorununu çözmek olduğunu ifade etti. – Gökhan Özçelik