Devrimci Erkan Uzuneminağaoğlu mezarı başında anıldı

tarafından
66
Devrimci Erkan Uzuneminağaoğlu mezarı başında anıldı
Bu haber 130 kez okundu.

Devrimci Erkan Uzuneminağaoğlu ölümünün 43. Yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Artvin’de devrimci hareketin içerisinde bulunan ve Şavşat’da kolluk kuvvetleriyle yaşanan çatışma sırasında hayatını kaybeden Devrimci Erkan Uzuneminağaoğlu, ölümünün 43. Yılında Borçka’da Yeniyol mahallesindeki mezarı başında anıldı.

Erkan Uzuneminağaoğlu ve 1980 öncesi ve sonrası tüm devrimci mücadelede hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra Borçka Sol Parti İlçe Başkanı Ömer Çatan konuşma yaptı.

Baskıya, zulme boyun eğmeyeceklerini, demokrasi ve eşitlik için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Çatan “Bir kez daha Erkan yoldaşın mezarı başında onu ve tüm şehitlerimizi anmak için toplandık. Erkan yoldaş ve onun temsil ettiği değerlere sahip çıkan mücadeleyi sürdüren tüm yol arkadaşlarımızı selamlıyorum. Bugün buraya elbette yas tutmak için toplanmadık. Umudumuzu öfkemizi tazelemeye geldik. Ömrü hayatı boyunca adalet, demokrasi, özgürlük için devrimci mücadelenin içinde bulunmuş tıpkı bu coğrafyanın en güzel çocukları Cavit Kaya gibi Arif Turanlı gibi Osman küçük gibi Ensar Karahan gibi, Ahmet Pehlivan gibi, Özgüç Tuncay gibi, Alaattin Demirci, İhsan Hacımuratoğlu ve daha nicelerinin  bıraktığı mücadele mirası bugün bizlerle birlikte sürmeye devam edecektir. Bunun sözünü vermek için buradayız” dedi.

“Baskıya zulme ve yarattıkları korku imparatorluklarına boyun eğmeyeceğimizin sözünü vermek için buradayız. Ne tesadüftür ki her anma öncesinde gözaltı ile karşı karşıya bulunuyoruz. Bu senede Pito abiyi gözaltına aldılar. Şehitlerimizi anmamıza bile izin vermeyecek duruma geldiler. Bizler bu göz altıların yıldırma ve sindirme politikaları olduğunu biliyoruz ne geçmişin devrimci tarihini unuturuz ne de o izleri bu topraklardan silebilirsiniz. Bizler tüm bu baskı politikalarınıza karşın faşizme karşı emek, demokrasi ve eşitlik mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Erkan Uzuneminağaoğlunu saygıyla andıklarını ifade eden yol arkadaşı Selahattin Sancak Şahin, “Yolumuz devrimci yoludur” diyerek şu sözleri dile getirdi “Erkan yoldaş ve onun temsil ettiği değerlere sahip çıkarak mücadeleyi sürdüren tüm yol arkadaşlarımızı selamlıyoruz. Erkan yoldaş, Taner Yoldaşla birlikte Şavşatın Şalcı köyünde Jandarma ile girdikleri çatışma sonucu öldürüldü, ölümünün üzerinden geçen 43 yıl sonra bugün buradayız. Erkan yoldaşı saygıyla anarken onun bizlere bıraktığı mirası, mücadelesini sürdüren yolcular olarak bu yolun engebeli, dolanbaçlı ve Sarp olduğunu tarihin ispatı ile hep birlikte öğrendik ondandır ki devrimci yoldaki mücadelemiz son esirimizin son nefesine kadar sürecektir” dedi.

“Erkan özelinde bugün Artvin’in ve Borçka’nın ilk şehidi; Yılmaz Turanlı’yı, sonrasında Osman Kücüku, Arif Turanlıyı ve Cavit Kaya yoldaşlarımı da saygı ve özlemle anıyoruz. Ve tabi ki Artvin’in güzel Çocuklarını da bu vesile ile anarken mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Yolumuz Erkanların, Cavitlerin, Osmanların devrimci yoludur” diye açıklamalarda bulundu. – Gökhan Özçelik