Borçka Belediye Başkanı Orhan, “Görev bilinci içerisinde az para ile nasıl çok iş yapabiliriz”

tarafından
70
Borçka Belediye Başkanı Orhan, “Görev bilinci içerisinde az para ile nasıl çok iş yapabiliriz”
Bu haber 137 kez okundu.

 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Görev bilinci içerisinde az para ile nasıl çok iş yapabiliriz” dedi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, 2024 yılına günler kala 2023 yılında yapımı tamamlanan arıtma tesisi hakkında bilgi verdi

Belediye Başkanı Ercan Orhan, 2024 yılına günler kala 2023 yılında yapımı tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Su konusunda büyük yatırım yaptıklarını ifade ederek vatandaşların şehir içi şebeke konusunda problemi kalmadığını aktardı.

Borçka Kameni Bölgesinde altyapı çalışmaları kapsamında yeni ve modern paket arıtma tesisi inşa edilmesi ile ilçe halkının 50 yıllık sorunu çözüme kavuştu. Kameni mevkiinde inşa edilen 1000 metrekarelik bina ile Borçka’da en büyük sorunlar arasına giren su sorunu paket arıtma tesisi ile birlikte minimize hale getirilmeyi hedeflendi.

Orhan, “Görev bilinci içerisinde az para ile nasıl çok iş yapabiliriz” bilinci ile çalıştıklarını vurgulayarak  “Su alma yapısında özellikle çok büyük bir yatırım yaptık ve arıtma tesisini bitirdik iki buçuk kilometre daha yukardan alıp ve Borçka’nın hem arıtma tesisi hem de şehir içi şebeke konusunda en ufak problemi kalmış değildir. 50 yıllık sorunu 50 yıl daha Borçka’da alt yapı üst yapı konuşturmayacak şekilde getirdik. Bu bizim için son derece sevindirici ve Borçka için çok önemli bir yatırımdı. Birinci önceliğimizdi bu, bizim siyasi hayatımıza da sebep olabilirdi ama biz bu işten başarı ile çıktık. Millet umudunu kesmişti artık neredeyse bunların tamamını bitirmiş olduk” dedi.

Uzun yıllardır vatandaşların su problemi yaşaması nedeni ile ilçede su fiyatlarına zam yapmayacaklarını söyleyen Orhan, “Suya zam yapmayacağız ta ki bütün bu sorunları bitirinceye kadar dedik ve sözümüzde de durduk. Zam yapmadık şuanda da yapmayı düşünmüyoruz. Borçka halkının da bu anlamda gönlünü yapmış olduk çünkü sağlıklı bir su verememiştik, alt yapı çalışmaları vardı bir sürü problem yaşatmıştık vatandaşımıza. Artık köklü bir çözüm getirdik ve bu konuda Borçka halkının huzuruna çıktık” diye konuştu. – Fatma Küçük Atasert