Belediye Başkanı Orhan, “gelecek dönemlerde kültür merkezi Borçka’ya kazandırılmış olacak”

tarafından
69
Belediye Başkanı Orhan, “gelecek dönemlerde kültür merkezi Borçka’ya kazandırılmış olacak”
Bu haber 138 kez okundu.

 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “gelecek dönemlerde kültür merkezi Borçka’ya kazandırılmış olacağını” söyledi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Borçka’nın gelişimi adına katkılar sunduğunu söyleyerek yapılması planlanan kültür merkezi hakkında ilçedeki basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinde tekrardan Belediye Başkan Adayı olan Ercan Orhan, başkanlık sürecinde yaptıkları çalışmalar ile Borçka’nın gelişimine katkı sunduklarını aktardı.

Kent meydanı, alt yapı, üst yapı, dayanışma evi, kültürel etkinlikler ile birlikte Borçka’da sanatı hakim kıldıklarını dile getiren Orhan, gelecek dönemlerde de aynı şekilde devam edeceğini ifade etti.

Altı ayda bir çıkan Karçal dergisi ve telif hakları alınmış kitaplar ile “ dokunmadığımız alan kalmadı” diyerek çalışmaları hakkında şu sözleri dile getirdi “Kent meydanını yaptık, alt yapıyı bitirdik üst yapıyı bitirdik bir kreş kazandırdık, kooperatif kurup dayanışma evi de açtık. Bunun yanında yolları genişlettik sadece en az 3 kilometre duvar yaptık ve şehir içerisinde yol genişletme yaptık. Bu bugüne kadar olan bir şey değildi ve trafik sorununda o biraz ilaç oldu insanların araçlarını park edeceği yerlerde doldu. Biz sadece bunları değil kültür ve sanatı da Borçka da hakim kıldık ve insanları zamanı geldiğinde eğlendirdik ve insanlığın gelişimi adına da Borçka’nın gelişimi adına da büyük katkılar sunduk” dedi.

“Kitap çıkardık altı ayda bir dergi çıkardık yani dokunmadığımız hiçbir alan kalmadı. Siyasi düşüncelerimizden çok Borçka’lılık üzerinden, hemşerilik üzerinden, arkadaşlık, dostluk üzerinden hareket ettik. Bu gerçekten Borçka’da bize bir ivme kazandırdı Borçka insanı bize rahat ulaştı. Bundan sonrada böyle devam edeceğiz” dedi.

Başkan Orhan, Borçka’da kütüphane ve kültür merkezi çalışmasının yürütüldüğünü duyurarak yapılacak çalışma hakkında şu sözleri dile getirdi “Tiyatro festivali ile de farkındalık yaratmaya çalıştık. Sinema salonu olmayan bir yerde bu etkinlikleri yaparken bir anlamda da Borçka’ya nasıl bir kültür merkezi kazandırabiliriz diye düşündük. Kaymakamımızın kendi talebi ile bizden bir yer talep etmişti kütüphane yapılmasını istiyordu bende şunu söyledim ‘bende destek olayım hem kütüphane hem kültür merkezi bir arada yapabilir miyiz’ diye konuştuk ve halk nezdinde de kaymakamlık düzeyinde de karşılık buldu. Kaymakamımız Borçka’da böyle bir çalışmada başlattı. Cumhurbaşkanlığından sanırım projesi de geçti gelecek dönemlerde kültür merkezi Borçka’ya kazandırılmış olacağını” beyan etti. – Zeynep Küçük