Başkan Orhan, “bıçak kemiğe dayandığı için biz bunları yayınlamak zorunda kalıyoruz”

tarafından
80
Başkan Orhan, “bıçak kemiğe dayandığı için biz bunları yayınlamak zorunda kalıyoruz”
Bu haber 150 kez okundu.

 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “bıçak kemiğe dayandığı için biz bunları yayınlamak zorunda kalıyoruz” dedi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, asma köprü giriş duvarlarına kimliği belirsiz şahısların yaptığı saldırılar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Borçka ilçemize bağlı Aksu Mahallesi ve Gündoğdu Mahallesini birbirine bağlayan köprüye yapılan saldırı Artvin gündeminde yer alarak vatandaşlar tepki gösterdi.

Asma köprü ayağında kimliği belirsiz gençlerin köprü giriş duvarlarına taşlarla vurarak zarar vermesine Borçka Belediyesi sosyal medyada hesaplarından video paylaşarak tepki gösterdi.

Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde yapımı tamamlanan asma köprüye verilen zarar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, sosyal medyada paylaşılan videoların yapan kişileri rencide etmek amacı ile paylaşılmadığını belirterek “Yapılanların yanlış olduğunu orada kendilerini gören muhtemelen gençler fark etmişlerdir. Bunların devletin malı olduğunu anlamışlardır çok fazla tepki de gördüler bunlar hoş şeyler değil. İşte eğitim sistemi ya da insanların aile eğitimleri de bu anlamda ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Eğitimi her alanda, örgün eğitim kurumlarında değil aile ortamında da öğretmek gerekiyor umarım bu tip davranışlar bir daha ilçemizde sergilenmez çünkü bize yakışmıyor. Yani biz bunları yayınlarken de bu tip davranışlar birçok kez gördüğümüz için artık bıçak kemiğe dayandığı için biz bunları yayınlamak zorunda kalıyoruz. Amacımız kimseyi rencide etmek aşağılamak falan değil ama bunları da görüp biraz ders almaları gerektiğini düşünüyorum” diye açıklamalarda bulundu. – Zeynep Küçük