CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan, “Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral’in görevine ne zaman son vereceksiniz”

tarafından
110
CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan, “Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral’in görevine ne zaman son vereceksiniz”
Bu haber 152 kez okundu.

 

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral’in görevine ne zaman son vereceksiniz” konusu ile ilişkin soru önergesi sundu.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’dan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral’in ilçede gittiği lokantada yediği döneri, pilavı ve tatlıyı beğenmediğini söyleyerek para ödemeden lokantadan ayrıldığı konusu ile ilişkin soru önergesi sundu.

Artvin Halkında infial yaratmış olan konu ile ilgili Milletvekili Bayraktutan, “Misafirleriyle birlikte yemeklerini yiyen, ardından tatlı yiyerek çaylarına içip kasaya doğru yönelen Kaymakam Meral’in diğer müşterilerin yanında sesli bir şekilde işletme sahibine döneri, pilavı, sütlacı beğenmediğini ve hesabı ödemeyeceğini dile getirerek işletmeden ayrıldığı anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansımış, ulusal basında gündem olmuştur.

Bulunduğu makama yakışmayan tutumlar sergilediği gözlemlenen Meral hakkında, Artvin Valiliği’nden 7.11.2023 tarihinde “Bugün medyada yer alan konu ile ilgili Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında İçişleri Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” açıklaması yapılmıştır” dedi.

Milletvekili Bayraktutan, Bakan Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

1- Bakanlığınıza bağlı Kamu Görevlisi Hacı Kerim Meral Kaymakamlık görevindeyken Artvin Halkında infial yaratan bu tutumları sergileme cesaretini nereden almaktadır?

2- Türkiye Cumhuriyeti’nin en asil kurumlarından Kaymakamlık makamının itibarını zedeleyen ilgili kişi hakkında başlatıldığı ifade edilen soruşturma hangi aşamadadır?

3- Artvin ili özelinde ve benzer küçük nüfuslu illerde yerel esnafın güçlendirilmesi, yerel esnafa pozitif ayrımcılık yapılması, onların korunması gerekirken, oturduğu makama yakışmayan tutumlar sergileyen, Artvin İlimizin, Yusufeli İlçemizin ismini, insanını, esnafını kötüleyen Yusufeli Kaymakamı Meral’in görevine ne zaman son vereceksiniz” diye ifadelerde bulundu. – 7 MART