Üniversitemizde Cumhuriyetin 100. Yılı Paneli Düzenlendi

tarafından
45
Üniversitemizde Cumhuriyetin 100. Yılı Paneli Düzenlendi
Bu haber 78 kez okundu.

 

Artvin Çoruh Üniversitesinde 30 Ekim 2023 Pazartesi günü Cumhuriyetin 100. Yılı temalı panel gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen panele Atatürk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsünden Prof. Dr. Asaf Özkan ve Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsünden Prof. Dr. Seyfi Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ile akademisyenler ve öğrencilerin ilgi gösterdiği panelin açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz gerçekleştirdi. “Millî mücadele ve millet iradesi, millî egemenliğin vücut bulmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rolü, Cumhuriyetin temelleri ve kazanımları ile Türkiye Yüzyılı hedefleri” gibi önemli konularda bilgilendirmelerin yapıldığı program soru-cevap bölümü ile tamamlandı.

AÇÜ Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programda konuşmacılara teşekkür belgeleri Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Sağlam tarafından takdim edildi. – AÇÜ