Vali Cengiz Ünsal’dan Rektör Prof. Dr. Bilgin’e İadei Ziyaret

tarafından
50
Vali Cengiz Ünsal’dan Rektör Prof. Dr. Bilgin’e İadei Ziyaret
Bu haber 93 kez okundu.

 

Artvin Valisi Cengiz Ünsal 26 Ekim 2023 Perşembe günü Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’e iadeiziyarette bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin Üniversitemizin tıbbi ve aromatik bitkiler sahasında mütehassıs bir üniversite olarak yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkına bilgilendirmelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Bilgin aynı zamanda Artvin Çoruh Üniversitesinin akademi ve eğitimde hizmet yelpazesini genişlettiğini ve başarı çıtasını yükseltmek için gayretli çalışmalara imza attığını dile getirdi.

Ziyarette aynı zamanda ülkemizin Kafkasya bölgesindeki serhat kenti olan ve jeopolitik anlamda önemli bir konumda bulunan Artvin şehrinin eğitim, enerji kaynakları ve potansiyeli konularında istişareler yapılırken kentin sahip olduğu kültürel zenginliği ve geçmişten bugüne aktarılan kültür mirası hususlarında Üniversitemizin kente sağladığı ve sağlayacağı katkılara değinildi.

Öte yandan yeşil çevresi, doğal güzellikleri ve su potansiyeli ile ülkemizin nadide kentlerinden biri olan Artvin’in eğitim ve turizm alanlarındaki potansiyelinin değerlendirilebilmesi açısından il düzeyinde etkin kurum ve kuruluşlar ile müşterek çalışmalar yürütülerek hem kentin hem de üniversitenin tanıtımına yönelik yürütülen ve planlanan projelerle ilgili genel değerlendirmelere yer verildi. – AÇÜ