SOL Parti Artvin İl Örgütü, “Çocuklarımızı bu tarikatlara teslim etmeyeceğiz”

tarafından
70
SOL Parti Artvin İl Örgütü, “Çocuklarımızı bu tarikatlara teslim etmeyeceğiz”
Bu haber 131 kez okundu.

 

SOL Parti Artvin İl Örgütü, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada tarikatlarla protokol yapmaya devam edeceklerini söylemine tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri sürüyor.  Genel Kurul’da Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe üzerinde milletvekillerinin konuşmalarının tamamlanmasının ardından konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolün bulunduğunu belirterek “Bu protokollerden bin 167 tanesi resmi kurumlarla, 550 tanesi STK’larla, 986 tanesi ise TEMA’dan Kızılay’a bir sürü STK’yla. Bunların içerisinde sizin ‘tarikat, cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz” dedi. SOL Artvin İl Örgütü, “Yusuf Tekin bil ki tarikatlarınızı bu okullardan kovacağız” dedi.

ÇEDES’e karşı mücadeleyi örgütlemeye kararlı olduklarını belirten SOL Parti Artvin İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Keskin, “Laik ve bilimsel eğitimi gasp ettirmeyeceğiz” dedi.

ÇEDES projesi ile öğrenciler Diyanet’e, okullar tarikatlara ve gericiliğe teslim edilmeye çalışıldığını belirten Keskin, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bütçe görüşmelerinde, bakanlığının tarikat  ve cemaatlerle 10 protokol imzaladığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve iktidar sahiplerinin bir kurbağa misali kabararak gururla savundukları tarikatları, kirli suç şebekelerinden; din istismarı, sömürü ve rant karanlığından başka bir şey değildir. Çocuklarımız bu tarikatlara teslim etmeyeceğiz” dedi.

ÇEDES projesi ile imamların cübbeleriyle, sarıklarıyla okullara gireceğini belirten Keskin, “ÇEDES, laikliğin birikimlerinin yok edilmesinden yeni bir evre olarak fiili şeriat rejiminin kurumsallaştırma adımlarından birisidir. Laik ve bilimsel eğitimi gasp ettirmeyeceğiz. Yasamın her alanındaki yasak ve gerici kuşatmaya karşı, laiklik için direnelim” ifadelerini kullandı.

SOL Parti olarak Çedes’e karşı mücadeleye örgütleyeceklerini belirten Keskin, “ÇEDES, Türkiye’nin bazı pilot şehirleri ile beraber son olarak Kırklareli ve Tekirdağ’da da uygulanmaya başladı. SOL Parti, Kırklareli ve Tekirdağ’dan başlayarak ülkenin dört bir yanında ÇEDES’e karşı mücadeleyi örgütlemeye kararlıdır. Tarikatlarınızı okullardan kovacağız” diye açıklamalarda bulundu. – 7 MART