CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan, “Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Cumhuriyet”

tarafından
45
CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan, “Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Cumhuriyet”
Bu haber 84 kez okundu.

 

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla TBMM Genel Kurulunda konuşma gerçekleştirdi.

TBMM Genel Kurulunda konuşma yapan Bayraktutan “Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı. Bayraktutan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Cumhuriyet, şu anda mikrofonda konuşan, Artvin’in bir köyünde doğmuş bir çocuğa fırsat eşitliği yaratarak, öğrenim görmesini sağlayan, bu çerçevede Türkiye’nin en iyi Hukuk Fakültelerinden biri olan, açılışını bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci büyük Atatürk’ün yaptığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun edip; Cumhuriyet nimetleri sayesinde TBMM’nin üyesi olma onurunu yaşatan ve o Parlamentoda 24. Dönemde bu ülkenin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün torunu, Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan Toker ile, yine 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün oğlu İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ile aynı sıralarda yan yana Milletvekilliği görevini yaptırmanın adıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘En Büyük Eserimdir’ diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yıl dönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Türk Milletine bırakılmış en büyük miras Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum” diye açıklamalarda bulundu. – 7 MART