Bragi Halk Dansları Topluluğu, İç Anadolu’da izleyicilerin karşısına çıkacak

tarafından
63
Bragi Halk Dansları Topluluğu, İç Anadolu’da izleyicilerin karşısına çıkacak
Bu haber 118 kez okundu.

 

Bragi Halk Dansları Topluluğu, Bragi Dans Poyraz adıyla İç Anadolu’da izleyicilerin karşısına çıkacak.

Artvin’de kurulan ve dünyanın dört yanından topladığı ezgiler ve oyunlar ile yerel kültürü harmanlayarak izleyicileri büyüleyen birçok gösteri sergileyen Bragi Galk Dansları Topluluğu, İç Anadolu bölgesinde turneye çıkacak. 10 Şubat Cumartesi günü Ankara’da Yeni Mahalle Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 12 Şubat Pazartesi günü Eskişehir’de Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde sahne alacak.

Hiçbir kurum ve kişiye bağlı olmayan Bragi, 2021 yılının Mart ayında 16-22 yaş aralığındaki 60 dansçı ve 2 eğitmen ile yola çıktı. Bragi, oyuncuların genç yaşının vermiş olduğu heyecan, istek ve dinamizmi ve eğitmenlerinin tecrübesiyle halk danslarına farklı bir yorum kazandırmayı amaçlıyor.

Bragi Halk Dansları Topluluğu dünyanın farkı yerlerinden esinlenerek oluşturduğu 25 halk dansı ile bugüne kadar çok sayıda festival ve etkinlikte boy gösterdi. Dünyanın farklı coğrafyalarına ait ezgiler ile oyunları kendi yerel kültürüyle harmanlayan topluluk, tüm Türkiye’yi dolaşmayı ve özgün gösterilerini halkla buluşturmayı hedefliyor.

Bragi Halk Dansları Topluluğu, Bragi Dans Poyraz adıyla İç Anadolu’da izleyicinin karşısına çıkacak. Bragi, Anaka ve Eskişehir’de sahne alacak. Bragi en son SMA Tip-1 Hastası Deniz Günay için sahneye çıktı.

Onur Dede ve Ferhat Altuntaş’ın antrenörlüğü ile çalışmalarına devam eden Bragi, gösterilerine devam ediyor. Bragi Eğitimeni Onur Dede yapacakları turne öncesi www.gundemartvin.com haber sitesine açıklamalarda bulundu. Dede, “Bragi ailesi her geçen gün daha da büyüyor. Artık kaçıncı gösterilerimiz olacak sayamıyoruz, saymayı bıraktık. Bragi’nin büyümesinde emeği geçen herkesin emeğine sağlık. yaklaşık 55 dansçı ile yola çıktık ve şimdi ise Bragi junior olarak alt yapımızı oluşturduk. Bir kültür yaratık. Bragi’nin bu hale gelmesinde en büyük etkiye sahip olan dansçı arkadaşlarımızdır. Okulundan, ailesinden, oyun oynayacağı zamandan, arkadaşından feragat ediyor; günde 5-6 saat bazen on saat çalışmalara maruz kalıyor” dedi.

Hedeflediklerini sırayla gerçekleştirdiklerini belirten Dede, “Bizim hedeflerimiz arasında il dışında gösteri yapmaktı. Bunu yaptık ve Artvin’den çıkan bir topluluk olarak bütün Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bragi olarak İç Anadolu’da turne düzenleyeceğiz. İlk olarak 10 Şubat’ta Ankara’da Yeni Mahalle Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 12 Şubat’ta ise Eskişehir’de Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde sahne alacağız. Biz bir kültür yarattık. Bu kültürü Türkiye’ye yaymak istiyoruz ve Bragi’nin bizden sonrada var olmasını istiyoruz. Amacımız budur, bunun için çabalıyoruz” şeklinde konuştu. – Tahsin Atasert