AFGAD Başkanı Kars, “Sahiplenilme ortamı gelişsin istiyoruz”

tarafından
62
AFGAD Başkanı Kars, “Sahiplenilme ortamı gelişsin istiyoruz”
Bu haber 123 kez okundu.

 

Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Yaşar Kars, “Sahiplenilme ortamı gelişsin istiyoruz” dedi.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldi. Dernek Başkanı Yaşar Kars, burada yaptığı konuşmasında iki konuya değindi.

Yaşar Kars, yıllık bütçelerde yerel basına da yer verilmesi ve kamuoyu ilişkilerinde basının önemi anlatılarak onlardan da aynı bütçelerde yerel basına pay verilmesi noktasında isteklerini dile getirdi.

Artvin’deki sektörel yapıların gelişmesinin önemli olduğunu ifade eden Kars, “Bunların çekici unsuru lokomotif kurum meslek örgütü olarak ticaret odaları, esnaf odalarıdır ancak basın olarak biz de etkileniyoruz. Çünkü Artvin’de ne kadar güçlü firmalar olursa basında o kadar güçlü olur. Güçlü firmaların olması demek ilin lobisinin de güçlü olması demektir bu durum basınında güçlü olması anlamına gelir. Ticaretin gelişmesi için çok önemli faaliyetlerin ortaya koyulması gerekiyor. Ticaret Odası bu anlamda turizm ile ilgili söylemlerini her ortamda her platformda dile getiriyor. Biz de dernek olarak bunu önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Sahiplenilme ortamı gelişsin istiyoruz”

Söz konusu isteklerinin para talebi olarak algılamamasını, sahiplenilme duygusunu geliştirme açısından değerlendirilmesini önemsediklerini kaydeden Kars, “Artvin’de çok güçlü firmalarımız yok. Bizi destekleyecek bütçesi olan kurumlardır. Bütün finansmanını sağlamalarını kastetmiyoruz. Burada sahiplenilme ortamını gerçekleştirmekten bahsediyoruz.

Bütçesi kendi elinde olan meslek odaları, belediye yerel yönetimleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları yıllık programlarında basın yayın ile ilgili, basın halkla ilişkileri ile ilgili veya buradaki sivil toplum kuruluşları ile ilgili bir bütçe ayırmasını talep ediyoruz. Çünkü hem sahiplenme hem sahiplenilme duygusunu teşvik edeceği gibi aynı zamanda küçükte olsa buradaki yayın kuruluşlarına destek olacağını düşünüyoruz.

Bunu biz geçtiğimiz yıl il genel meclisinde, siyasetçilerle, yerel yönetimlerle paylaştık ama en azından yılın başındayız ve bütçeler oluşturuluyor. Önümüzdeki süreçte bu ilişkileri geliştirmek, sıcaklaştırmak ve bir sonraki seneye daha gelişmiş olarak gitmek için düşüncelerimi paylaşmak istedim” dedi. – Fatma Küçük Atasert