BBP Merkez İlçe Başkanı Alkan, “kadınların girişimciliğini arttırarak üretime dayalı projelerin yapılması gerekli”

tarafından
50
BBP Merkez İlçe Başkanı Alkan, “kadınların girişimciliğini arttırarak üretime dayalı projelerin yapılması gerekli”
Bu haber 97 kez okundu.

 

Büyük Birlik Partisi Merkez ilçe Başkanı Zafer Alkan, “kadınların girişimciliğini arttırarak üretime dayalı projelerin yapılması gerekli” olduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi Merkez ilçe Başkanı Zafer Alkan, ilçede yaşayan kadınların sosyal hayata katılım sağlaması için yapılması gereken çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İlçede yaşayan kadınların girişimciliğini arttırarak üretime dayalı projelerin yapılması gerektiğini belirten Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanı Zafer Alkan, kadınların sorunlarının çözülmesi ve iş geliştirme birimleri ile iş bulmalarında katkı sunulması gerektiğini söyledi.

Alkan, konuşmasının devamında şu sözleri dile getirdi “Kadınlarımızın sesi olalım. Farklı aktivitelere imkan tanıyan modern tesislerde, kadınlarımızın sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamalıyız. Kadın koordinasyon merkezlerinde kadınların çeşitli kurslar ve eğitim alabileceği mekanlar oluşturulmalıdır. İş geliştirme birimleri ile iş edinmelerine katkıda bulunarak kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini arttırmak amacıyla üretime dayalı proje ve çalışmalar gerçekleştirilmelidir”

“Kadın kooperatifi kurulup kadınları sosyal açıdan güçlendirmek ve kadınların ortak sorunlarına çözüm bulmaktır. Kadın kooperatiflerin çıkış noktasındaki ekonomik fikir genellikle kadınlar arasında çok yaygın olan ev eksenli çalışma çerçevesinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerin kooperatif bünyesine aktarılması olmaktadır. Yani kadınların sorunlarını çözmektir” diye açıklamalarda bulundu. – Tahsin Atasert