TES Artvin Şube Başkanı Aydın, Akademik Kadro tahsisi için Yükseköğretim Kurulu’na talepte bulunduk

tarafından
46
TES Artvin Şube Başkanı Aydın, Akademik Kadro tahsisi için Yükseköğretim Kurulu’na talepte bulunduk
Bu haber 82 kez okundu.

 

Türk Eğitim Sen Artvin Şube Başkanı Hüseyin Aydın, Meslek Yüksekokullarına Akademik Kadro tahsisi için Yükseköğretim Kurulu’na talepte bulunduklarını ifade etti.

TES Şube Başkanı Hüseyin Aydın, konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Bilindiği üzere, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca hazırlanan Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelikte, öğretim elemanı norm kadroları ve bunların kullanımına ilişkin esaslar düzenlenmiştir. Bu yönetmelik çerçevesinde üniversitelerdeki norm kadro ihtiyaçları Yükseköğretim Kurulunun izni dahilinde yürütülmektedir.

Sendikamıza, YÖK tarafından 2023 yılı itibarıyla Meslek Yüksekokullarında öğretim üyesi kadro aktarımına izin verilmediği, doçent unvanı alanlara dahi kadro izni verilmediği, bu durumda olanların akademik olarak unvanlarına uygun kadrolara geçişlerinin durdurulması sebebiyle mağduriyetler yaşandığına ilişkin şikayetler ulaşmaktadır. Ancak, meslek yüksekokullarındaki öğretim görevlileri de, fakültelerdeki öğretim görevlileri ile aynı akademik görevleri yerine getirmektedir. Akademisyenlerimizin nitelikli çalışmalara imza atması, üniversitelerimizin başarısını da doğrudan doğruya etkilemektedir. Akademik olarak yükselmek isteyen akademisyenlerimizin önünün kesilmesi, üniversitelerin başarısına da şüphesiz ki olumsuz etki etmektedir.

Türk Eğitim Sen olarak YÖK’e gönderdiğimiz yazıda, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmeliğin ilgili hükümleri uyarınca YÖK’e tanınan yetkinin meslek yüksekokullarında unvanlarına uygun kadroya geçmeyi bekleyen akademisyenlerimizin bu yöndeki taleplerini karşılayacak şekilde kullanılması ve meslek yüksekokullarında öğretim üyesi kadro aktarımına izin verilerek, unvanlarına uygun kadroya geçmek isteyen akademisyenlerimizin mağduriyetinin giderilmesi hususunda talepte bulunduk” diye açıklamasını sona erdirdi. – Gökhan Özçelik