Artvin’de CHP’nin Delege Seçimleri Tamamlandı

tarafından
172
 Artvin’de CHP’nin Delege Seçimleri Tamamlandı
Bu haber 337 kez okundu.

 

Artvin’de CHP’nin İl delege seçimleri tamamlandı.

İki liste arasında yapılan seçimde kırmızı liste çoğunluğu sağladı.

İl kongresi öncesi yapılan delege seçimleri yapıldı. CHP Artvin’de yapmış olduğu üye bazlı seçimle delegelerini belirledi. İki  ayrı listenin yarıştığı delege seçimlerini genç oluşumla birliktelik sağlayan mevcut yönetimin listesi yarışı önde tamamladı. 7 seçim bölgesi için kurulan sandıklar sonucu kırmızı liste kazandı.

Kırmızı ve beyaz listenin yarıştığı seçimlerde toplam 716 üyenin oyu geçerli sayıldı. Çarşı Mahallesi, Çamlık Mahallesi, Balcıoğlu Mahallesi, Yeni Mahalle, Dere Mahallesi, Orta Mahalle’de kırmızı liste kazanırken Çayağzı Mahallesi’nde beyaz liste kazandı.

Seçim sonrası konuşma yapan Akın Erdin şu ifadeleri kullandı; “Delegelerimizi belirledik. Ben Olgun Başkan’ın abisiyim, o beni zaten beni biliyor. Bu partiye bir hareket getirdik, Ben başkanıma hep ifade ettiğim gibi önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizim aramızda yarış yok, sonuçta kazanan partidir. Herkesi tebrik ediyorum, delegelerimizi tebrik ediyorum. Bugün onlara yetki verdik, Ağustos Ayı’nın 15’ine kadar tüzüğe göre ilçe başkanlığı seçimlerini yapacağız ve gerçek yarış orada olacak. Herkese teşekkür ediyorum”

CHP Artvin İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü şu ifadeleri kullandı, “Her zaman dediğimiz gibi bu parti içi yarış aslında yarış değil kardeşlerin kendi arasında tatlı rekabeti diyebiliriz. Akın Abi benim abimdir. Biliyorum ki nefesimin kesildiği yerde benim yanımda olacaktır. Ağustos ayında kongremiz olacak. Birileri buralarda bir şeyler çıkacağını düşünüyordu ama biz demokrasinin nasıl işlediğini gösterdik. Biz hep beraberiz ve Akın abiye şimdiden çok teşekkür ediyorum.”

Yapılan seçimlerin sonucu şu şekilde;

Orta Mahalle: Kırmızı Liste 49-32 Beyaz Liste

Dere Mahallesi: Kırmızı Liste 103-26 Beyaz Liste

Yeni Mahalle: Kırmızı Liste 35-29 Beyaz Liste

Çayağzı Mahallesi: Kırmızı Liste 11-22 Beyaz Liste

Çamlık Mahallesi: Kırmızı Liste 84-52 Beyaz Liste

Çarşı Mahallesi: Kırmızı Liste 146-84 Beyaz Liste

Balcıoğlu Mahallesi: Kırmızı Liste 26-17 Beyaz Liste – Gökhan Özçelik