6 Köyün bağlı olduğu Macahel bölgesinde Tünel Farz Oldu

tarafından
34
6 Köyün bağlı olduğu Macahel bölgesinde Tünel Farz Oldu
Bu haber 63 kez okundu.

 

Borçka’da 6 köyün bağlı olduğu Macahel bölgesinde yoğun kar yağışı ile birlikte kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalar devam ederken, bölge halkının Tünel artık 7/24 saat 365 gün çektiğimiz çileler yüzünden farz oldu.

Gürcistan sınırında bulunan UNESCO’nun koruma altındaki Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan 1960 rakımlı Camili bölgesinde yoğun kar yağışı nedeni ile yol açma çalışmaları devam ediyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun bir şekilde bölgede yol açma çalışmaları devam ediyor. Bölgede çalışmalarını sürdüren operatör Osman Önder ve Mikail Önder iş makine yardımcıları Sedat Gülbin, Kenan Kahya ve Serkan Güner birlikte kapanan yolları açmak için çalışmalarını tüm hızı ile sürdürüyorlar.

Yoğun kar yağışının ardından bölgede gece, gündüz çalışmalarını sürdüren ekip yolları açmak için büyük çaba ve gayret göstermeye devam ediyor.

Bölgedeki kar yoğunluğunun 4-5 metre arasında olduğunu söyleyen Macahel Köyler Birliği Başkanı Nasır Önder, kar çilesinin çok yoğun ve dehşet verici olduğunu vurguladı.

Yetkililere seslenen Önder, “Macahele tünel, başka alternatif yoktur” diyerek mücadelelerine devam edeceklerini şu sözlerle dile getirdi “Büyükdere Macahel sahalarında büyük mücadele devam ediyor. Yaklaşık 4 ve 5 metre arası kar var bu bölgede. Sabahtan itibaren her iki makinede çalışıyor. Buranın kar çilesi gerçekten çok büyük, çok dehşet verici. Gelip görmeden insanların bilmede şansları yok”

“Biz mücadelemize devam edeceğiz yolları açacağız çünkü hastalarda var hastaların geçmesi lazım. Ulaşım başka yerde yok. Elektrik arızası var elektrikçi arkadaşlarımız bekliyor gidecekler onlarda gidemiyor. Batum tarafından ulaşım sağlayamıyoruz. O yüzden devlet büyüklerimize sesleniyoruz Macahele tünel, başka alternatif yoktur. Tünel yapılırsa hem 20 kilometre yol kısalıyor hem tünelden dolayı karla mücadele ortadan kalkıyor. Bu yollarda çok çile çekildi halen çekiliyor” diye açıklamalarda bulundu. – Gökhan Özçelik