2080 Rakımlı Genya Dağında 100. Yıl Kutlaması

tarafından
53
2080 Rakımlı Genya Dağında 100. Yıl Kutlaması
Bu haber 77 kez okundu.

 

2080 rakımlı Genya Dağında Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutladılar.

Patika Yürüyüş Kulübü, 2080 rakımlı Genya Dağında Cumhuriyet’in 100’ncü yılını kutladı. Patika Yürüyüş Kulübü 5 senedir her hafta sonu Artvin ve ilçelerinde doğa ile iç içe bir yürüyüş düzenliyor. Artvin ve ilçelerinde 20 kilometreye yakın yürüyüşler gerçekleştiren Patika Yürüyüş Kulübü, Uzun bir aradan sonra Genya Dağında yürüyüş düzenledi.

Tabiattaki yeşil tonlar, Genya Dağında mevsimin değişmesiyle birlikte yerini sonbahar renklerine bırakmaya başladı. Patika Yürüyüş Kulübü, sonbaharın renkleri ile bütünleşen Genya Dağı’nda Cumhuriyetin 100’üncü yılını “100 yıldır Cumhuriyetin izinde yürüdük, yürümeye devam edeceğiz” yazan pankart ile kutladı.

Sonbahar mevsimiyle birlikte yurdun, dört bir yanında eşsiz manzaralar ortaya çıkmaya başladı. Yüzölçümünün yüzde 57’sinin ormanla kaplı bulunan Artvin’de yeşilin yanı sıra sarı, turuncu ve kırmızının tonlarını sergileyen ağaçlar görenleri kendisine hayran bırakıyor. Şehrin hemen üzerinde, 18 kilometrelik mesafede bulunan 2080 rakımlı Genya Dağı rengarenk oldu.

Patika Yürüyüş Kulübü,  5 Kasım Pazar günü saat Genya Dağı’nda yaklaşık 18 kilometrelik yürüyüş parkurunda sonbahara doydu. Yürüyüş Yankı Tepesi’nde noktalandı.

Patika Yürüyüş Kulübü Sorumlusu Hasan Yüksel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını geç olsa da kutladıkları için mutlu olduğunu belirterek “Cumhuriyetin 100’ncü yılını Artvin’in en yüksek yerlerinden biri olan Genya Dağında kutladık. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucular olmak üzere, Anadolu’ya bağımsızlığını kazandıran kurtuluş savaşçılarını sevgi ve saygıyla anıyoruz. Cumhuriyet; Türkiye’yi işgal eden sömürgecilerle işbirlikçiliği yapacak kadar düşkünleşmiş saltanat rejimine ve işgale karşı mücadelenin eseridir ve Cumhuriyet rejimi bu yıl 100 yaşında. Bizlere emanet edilen Cumhuriyeti daha ileriye taşıyacağız” dedi.

Yürüyüş hakkında konuşan Yüksel, “5 senedir Artvin’in birçok noktasında yürüyüş gerçekleştirdik. Bu yürüyüşlerde çok anı biriktirdik ve biriktirmeye devam edeceğiz. Artvin’in doğa güzelliklerini keşfettiğimiz bu yürüyüşlerde yeni arkadaşlar biriktirdik. Bu hafta belirlediğimiz rota ise Artvin’de sonbaharı en güzel hissedeceğiz bir yürüyüş olacak. Yürüyüşlerimize ara vermeden her hata devam edeceğiz” dedi. – Patika Yürüyüş Kulübü