Türkiye Boğa Güreşleri 7. Şampiyonası Artvin’de Düzenlendi

tarafından
150
Türkiye Boğa Güreşleri 7. Şampiyonası Artvin’de Düzenlendi
Bu haber 288 kez okundu.

Artvin’in Kafkasör Yaylasında bu yıl 7’ncisi düzenlenen Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası düzenlendi.

Artvin ve ilçeleri başta olmak üzere Erzurum, Rize, Muğla ve Aydın bölgelerinde geleneksel olarak düzenlenen boğalar Türkiye şampiyonluğu unvanı için kapıştı.

2017 yılı itibariyle ‘Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası’ adı altında Kafkasör Yaylasında düzenlenmeye başlanan festivale bulundukları il ve ilçelerinde birinci olan ya da derece yapmış boğalar, davet üzerine Türkiye şampiyonu belirlemek için Kafkasör arenada boy gösteriyor.

Artvin Boğacılar Spor Kulübü tarafından, bin 200 rakımlı Kafkasör yaylasında düzenlenen 200 yıllık geleneğe sahip boğa güreşlerine 64 boğa sahibi boğasıyla katıldı. İki gün süren güreşlerde kilolarına göre Pehlivanlar Baş, Başaltı, Büyükorta, Küçükorta, Ayak ve Yıldızlar; Baş, Başaltı, Büyükorta, Küçükorta olmak üzere Valilik kupası, Belediye kupası gibi 12 kategoride gerçekleşen güreşler nefes kesti.

Festivalde 26 hakem ve 100 personel görev aldı. Güreşlere katılan boğalara takılan Derviş, Grizman Narkoz, Turabi, Dadaş, Kovit gibi ilginç isimler dikkat çekti. Şampiyonada toplamda 600 bin lira ödül dağıtıldı.

Boğa güreşlerin ilk gününde  Çetin Urhan Yıldızlar Klasmanında, “küçük orta”, “büyük orta”, “başaltı” ve “baş” kategorilerinde 32 boğa arenaya çıktı.

Küçük orta kategorisinde Uğur Kuru’ya ait “Batur”, büyük orta kategorisinde Selman-Tuğba Güneş çiftine ait “Ateş”, başaltı kategorisinde Savaş Habazoğlu’a ait “Munzur”, baş kategorisinde de Ali Rızan Yurtsever’e ait “Çakır” isimli boğa birinci oldu.

Boğa güreşlerin ikinci gününde pehlivanlar klasmanına gerçekleşen güreşlerde süper baş kategorisinde Emre Yılmaz’a ait Maral, baş kategorisinde Bahadır Çelikoğlu’na ait Sarı Fırtına, başaltı kategorisinde Hızır Sert’e ait “Doğuş”, küçük başaltı kategorisinde Recep Çınar’a ait “Poyraz”, büyük orta kategorisinde Naci Gündoğdu’ya ait “Dadaş”, küçük orta kategorisinde Kerim Şeyhoğlu’na ait “Narkoz”,  ayak kategorisinde Uğur Polat’a ait “Alay” birinci oldu. – Tahsin Atasert