Boğacılar Spor Kulübü Başkanı İspirli, “Hedefimiz Dünya Şampiyonalığı”

tarafından
61
Boğacılar Spor Kulübü Başkanı İspirli, “Hedefimiz Dünya Şampiyonalığı”
Bu haber 98 kez okundu.

 

Boğacılar Spor Kulübü Başkanı Fatih İspirli, kulübün yaptığı organizasyonun farklı olduğunu diğer festivallerle bir olmadığını ifade ederek, Kafkasör Arena’da Dünya Şampiyonasını hedeflediklerini vurguladı.

Bu yıl Artvin’de yapılan 7. Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonasını değerlendiren Boğacılar Spor Kulübü Başkanı Fatih İspirli, güreşlerin çok kaliteli olduğunu söyleyerek diğer festivallerde birinci olmuş boğaların çağırıldığını, bu boğaların güreşmeme gibi bir lükslerinin olmadığını ifade etti. Bundan dolayı bu festivalde kalitenin biraz daha yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Normal festivallerin yanında Türkiye şampiyonasının da yapıldığını ifade eden İspirli, Dünya Şampiyonasına sıranın geldiğinin altını çizdi.

  1. Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonasının bitmesinin hemen ardından çalışmalara başlayacaklarını ifade eden İspirli; Bosna Hersek’te, Sırbistan’da bu tür güreşlerin yapıldığını hedeflerinin Kafkasör Arena’da Dünya Şampiyonası olduğunu vurguladı.

Başkan İspirli konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “2023’te seçildik. Yeni yönetim, yeni başkan çalışmalarımıza başladık devam ediyoruz. Boğacılar Spor Kulübünün yaptığı organizasyon farklı diğer festivallerle bir değil. Davet usulü çağırılan boğalar, festivallerde birinci olmuş boğalar, güzel güreşleri olan boğalarımızı davet ediyoruz. 800’de 850 kiloda 700’de Ege’den boğa getiriyoruz. Bunları karşılaştırıyoruz. Adı Türkiye Şampiyonası olduğu gibi Erzurum, Rize… Güreşlerimiz çok kaliteli zaten diğer festivallerde birinci olmuş boğaların güreşmeme gibi bir lüksü yok. Ondan dolayı bu festivalde kalite biraz daha yüksek oluyor. Katılımda yüksek halkımıza teşekkür ediyoruz. Bu senede tabi yönetimde de bunu konuşuyoruz. Artık normal festivalleri yaptık. Türkiye şampiyonasını da yaptık. Sıra geldi Dünya Şampiyonasına… Kafkasör’de normal festivalleri yaptık. Türkiye Şampiyonasını da yaptık. Yeni yönetim, yeni heyecan artık hedefimiz Dünya Şampiyonası. Festivalimiz bittikten sonra hemen çalışmalara başlayacağız. Bosna Hersek’te bu tür güreşler yapılıyor, Sırbistan’da yapılıyor. Hedeflerimiz Kafkasör Arena’da Dünya Şampiyonası. – Gökhan Özçelik