SOL Parti Şavşat İlçe Başkanı Keskin, “Yaşasın Bağımsız ve Özgür Filistin”

tarafından
96
SOL Parti Şavşat İlçe Başkanı Keskin, “Yaşasın Bağımsız ve Özgür Filistin”
Bu haber 174 kez okundu.

 

SOL Parti Şavşat İlçe Başkanı Ebabekir Keskin, “Yaşasın Bağımsız ve Özgür Filistin” deid.

SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü, Filistin’e destek vermek için basın açıklaması yaparak “Emperyalizme ve siyonizme karşı ayağa kalkalım” dedi

SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü, İsrail’in Gazze’deki bir hastaneyi vurarak büyük bir katliam yapmasına tepki gösterdi. Açıklamada, “İsrail işgalcidir, katildir. Emperyalizme ve siyonizme karşı ayağa kalkalım” denildi.

İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılara tepkiler sürüyor. SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü de Filistin halkına destek olmak için Şavşat’ta basın açıklaması gerçekleştirdi. “Emperyalizme ve siyonizme karşı direnen Filistin halkının yanındayız” pankartının açıldığı eylemde SOL Partililer Filistin bayrağı ve bayrağın renklerinden oluşan dövizler taşıdı.

Basın açıklamasında basın metnini okuyan SOL Parti Şavşat İlçe Başkanı Ebabekir Keskin “İşgalci İsrail, Gazze’de hastane bombalayarak yaşlı, çocuk, kadın yüzlerce Filistinliyi katletti.  Bu iğrenç katliam, İsrail’in olduğu kadar günlerdir onun arkasında duran ABD’den Batı’ya tüm emperyalist güçlerin sorumluluğundadır. Yıllardır bitmeyen katliamlar, günlerdir bir imha ve etnik temizlik savaşı olarak sürdürülüyor.  Bu acımasız savaşı alkışlayanlar, İsrail’in Filistin halkına saldırılarını meşru müdafaa hakkı olarak destekleyenler katliamların da ortaklarıdır. Başından bu yana söyledik, bir kez daha söylüyoruz. Haklı olan Filistin halkıdır, meşru olan da Filistin halkının direnişidir. İsrail işgalcidir, katildir. Amerikan emperyalizmi, bütün Ortadoğu’daki akan kanın sorumlusu olan Amerikan emperyalizmi Filistin halkının akan kanından da sorumludur” diye konuştu.

Keskin, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “İşgalci İsrail, Gazze’de hastane bombalayarak yaşlı, çocuk, kadın yüzlerce Filistinliyi katletti.

Bu iğrenç katliam, İsrail’in olduğu kadar günlerdir onun arkasında duran ABD’den Batı’ya tüm emperyalist güçlerin sorumluluğundadır.

Yıllardır bitmeyen katliamlar, günlerdir bir imha ve etnik temizlik savaşı olarak sürdürülüyor.

Bu acımasız savaşı alkışlayanlar, İsrail’in Filistin halkına saldırılarını meşru müdafaa hakkı olarak destekleyenler katliamların da ortaklarıdır. Başından bu yana söyledik, bir kez daha söylüyoruz. Haklı olan Filistin halkıdır, meşru olan da Filistin halkının direnişidir! İsrail işgalcidir, katildir!

Amerikan emperyalizmi, bütün Ortadoğu’daki akan kanın sorumlusu olan Amerikan emperyalizmi Filistin halkının akan kanından da sorumludur. İşte Erdoğan’ın da Eş Başkanı olmakla övündüğü Büyük Ortadoğu Projesi, bütün haşmetiyle dünyanın huzurunda. Dinci faşist Netanyahu’nun Filistin halkına yaşattığı bu büyük dram, Ortaçağ’dan kalmış bir dinler savaşı olarak sürdürülüyor.

ABD, İsrail saldırılarını bölgede yeni bir askeri kuşatmanın da fırsatı olarak görüyor. Amerikan emperyalizmi Filistin halkının ve tüm bölge halklarının ortak düşmanıdır, barışın ve kardeşliğin baş düşmanıdır. Bu ortak düşmana karşı birleşmeden, Siyonist İsrail’in katliamlarına da son verilemez.

Emperyalizme karşı sessiz kalan hiç kimse asla kardeşliğin ve barışın savunucusu olamazlar. Ülkemizde iktidarda olanlar bu iki yüzlülüğün parçasıdır. Bugün de Filistin halkı için gerçek tek bir adım atmaktan acizdirler.  AKP iktidarına sesleniyoruz, kınamaktan başka bir şey yapacaksanız ve katliamlara karşı gerçek bir tavır alacaksanız İsrail’le askeri ve ekonomik tüm ilişkileri kesin, anlaşmaları iptal edin. Amerikan üslerini kapatın.

Filistin halkının mücadelesi bağımsız ve özgür bir Filistin mücadelesidir. Bağımsız ve özgür Filistin devleti kurulana kadar emperyalizme ve siyonizme karşı Filistin halkının eylemleri de direnişleri de haklıdır. Ve biz dün Deniz’lerin Mahir’lerin yürüyüşlerindeki kadar onurla, bu mazlum ve onurlu halkın yanında olmaya devam edeceğiz.

Tüm halkımızı, insanlığa sahip çıkmak için ayağa kalkmaya Filistin halkına ses vermeye çağırıyoruz.

Kahrolsun emperyalizm, kahrolsun Siyonizm! Yaşasın bağımsız ve özgür Filistin” diye açıklamalarda bulundu. – Tahsin Atasert