Serhan Asker’in Sunduğu Görkemli Hatıralar Canlı Yayın programı Borçka’da

tarafından
50
Serhan Asker’in Sunduğu Görkemli Hatıralar Canlı Yayın programı Borçka’da
Bu haber 97 kez okundu.

Halk Tv’de yayınlanan Serhan Asker’in sunuculuğunu üstlendiği Görkemli Hatıralar programı Borçka’daydı.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan’ın konuk olarak katıldığı program tulum eşliğinde Yeniyol Mahallesinde bulunan Borçka İsmet Acar Turist Aktarma ve Dinlenme Tesislerinde gerçekleşti.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan’ın akordeon çalarak renk kattığı program Borçka Belediyesi Kadın Korosunun söylediği şarkılar ile devam etti.

Canlı yayın gerçekleştirilen programda Borçka Karagöl’ün kış ve sonbahar aylarındaki fotoğrafları ekranlara yansıdı. Başkan Orhan Borçka Karagöl hakkında şu sözleri dile getirdi “Karagöl’e sıkça gidiyoruz, misafirlerimizi götürüyoruz ve tanıtıyoruz. Karagöl olmazsa Borçka’nın çok fazla duyulacağı yoktu. Hem Macahel vadisi hem de Karagöl bizim gerçekten yüz akımız. Son derece bütün mevsimlerde güzel görüntüler sunar bize. Karagöl bizim turizm içins on derece kıymetli bir bölge eşsiz bir yer” dedi.

Görkemli Hatıralar programında ilçede meşhur olan silor ve kara lahana tanıtıldı. Coğrafi işaret alan demir elması hakkında bilgi veren Orhan, ülkede raf ömrü en uzun olan elma olduğunu vurguladı. İzleyicilere Demir Elmayı tanıtan Orhan, “Yaklaşık Ekim ayının sonunda Kasım ayının ilk haftasında toplanır ve Hazirana kadar bu elma dayanır. Özel koşullara çok fazla gerek yok. Herhangi bir uygun yerde dayanıyor. Şeker hastaları rahatlıkla tüketebiliyor. Pekmezi çok güzel ve en kaliteli sirke demir elmasından yapılıyor. Demir Elmanın başkenti Borçka’dır” diye konuştu.

Sunucu Serhan Asker’in ‘5 yılda Borçka’da neler yapıldı’ sorusuna cevap veren Orhan, ilçedeki alt yapı sorununu çözdüklerini söyledi. İkinci dönemde ilçenin üst yapısı ve mimari yapısı ile ilgili çalışmalar yapacağını aktararak “Yaklaşık 40-50 yıldır alt yapı sorunu vardı onu bitirdik. Meydan projesi, su sorunları vardı bunları giderdik. Borçka’nın asıl temel sorunları bitmiş oldu. Bundan sonra Borçka’nın üst yapısını ve mimari yapısını değiştirmek ve güzelleştirmek için çaba sarf edeceğiz. Son yıllarda özellikle il dışından gelenler dış cephe sıvası ve boyası ile ilgili serzenişleri oluyor umarım ikinci dönemde bunları yapacağız ve Borçka’mızı daha güzel hale getireceğiz. Borçka sadece belediyecilik anlamında değil kültür ve sanat anlamında da Türkiye de artık ses getiren ilçelerden bir tanesi. Kadın korumuz, halk oyunlarımız ve bunun yanında tiyatro festivalimiz ile Borçka’mıza farklılık kazandırıldı. Sanatına, kültürüne çok değer veriyoruz ve bu anlamda da daha çok geliştirip güzelleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Kazım Koyuncuyu anarak tulum ve akordeon eşliğinde yöresel horonlar oynanarak canlı yayın programı sona erdirildi. – Fatma Küçük Atasert