Rize-Artvin Havaalanının 1 Milyonuncu Yolcusu Törenle Karşılandı

tarafından
101
Rize-Artvin Havaalanının 1 Milyonuncu Yolcusu Törenle Karşılandı
Bu haber 193 kez okundu.

Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı’nın, hizmete açılışının ilk takvim yılı olan 2023 yılında 1 milyonuncu yolcusu Emine Ataman; Valimiz Sayın Cengiz Ünsal, Rize Valisi Sayın İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Sayın Rahmi Metin, Sivil Havacılık Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Kemal Yüksek ve havalimanı yetkilileri tarafından karşılandı.

Valimiz Sayın Cengiz Ünsal, karşılama töreninde yaptığı konuşmasında; “Bugün, Rize-Artvin Havalimanımızda; 2023 yılı Ocak ayından itibaren 1 milyonuncu yolcumuz olan Emine Ataman ablamızı karşılamanın sevincini hep birlikte yaşadık. İnşaallah 10 milyonuncu yolcumuzu da en kısa zamanda hep birlikte karşılayacağız. Deniz dolgusu üzerinde inşa edilen dünyada benzeri sayılı olan Rize-Artvin Havalimanı’nın ileri mühendislik çözümleri kullanılarak tamamen Türk mühendis ve çalışanlarının eseri olan ve ülkemizin denize dolguyla yapılan ikinci havalimanımız ülkemizin ulaşımına, ticaretine, turizmine önemli katkılar sağlamaktadır. Türkiye adına ekonomik bir değer olmanın ötesinde; ileri mühendislik kabiliyetlerimizin dünyaya ışık tutan ölçekte olduğunun somut bir örneğidir. Rize-Artvin Havalimanımızın bölgemize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Doğu Karadeniz’in gerçekten zorlu coğrafyasında inşa edilen, Ülkemiz sınırlarının en uç noktasına kurulan Rize-Artvin Havalimanı insanımıza; vakitten yakıta, trafik kazalarından emisyon gazı azaltımına kadar pek çok alanda katkı sağlamaktadır. Doğu Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere ülke turizmine, ticaretine, üretimine sağladığı katkılarla, millete, çevreye, ülke ekonomisine hizmet eden havalimanı, Doğu Karadeniz, Kafkas ve Orta Doğu ülkeleri arasındaki potansiyel trafikten kaynaklanan taşımacılık zincirinin aktarma merkezi olarak da hizmet vermektedir. Rize-Artvin Havalimanı bu topraklarda yaşayan kıymetli hemşerilerimizin ve sıla-i rahim için ziyarete gelenlerin yanında, bölgenin güzelliklerini görmek isteyen herkese Rize-Artvin bir uçak bileti mesafesinde, konforlu bir yolculuk hizmeti sunuyor. Rize-Artvin Havalimanı; Ülkemizin rekabet gücüne ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan, güvenli, ekonomik, konforlu, çevreye duyarlı, kesintisiz, akıllı ve sürdürülebilir bir ulaşım hizmeti sunarken, tüm vatandaşlarımızı yeryüzü cenneti Artvin’imizi ve Rize’mizi görmeye, doğal güzelliklerini keşfetmeye davet ediyorum. Nice milyonuncu yolcularımızı karşılamak dileklerimle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi. – Artvin Valiliği