Öğrencilerden Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı

tarafından
234
Öğrencilerden Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı
Bu haber 461 kez okundu.

 

Borçka Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve öğrencilerinden Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı düzenlendi.

Şehitlik Anıtında düzenlenen Çelenk Sunma Programının ardından, İlçemiz Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi“nin 108. Yıl dönümü Anma programına Murgul Kaymakamı ve Borçka Kaymakamı V. Yunus TEKÇE,  Garnizon Komutanı Sadık YEŞİLYURT, Belediye Başkanı Ercan ORHAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram BAKIR, Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın coşkulu okunmasıyla başladı. Salon, duygu dolu anların yaşandığı, tarihin izleriyle dolu bir havaya büründü.

Öğrencilerin titizlikle hazırladığı tiyatro gösterisi, izleyenleri adeta tarihin içinde yolculuğa çıkardı. Seyirciler, o günlerde yaşanan kahramanca mücadeleleri, tarihe yön veren askerlerin azim ve kararlılıklarını adeta yaşadılar. Gösterinin ardından, oratoryo dinletisi sunuldu. Sanatçıların performansı, törene katılanların yüreklerinde bir duygu fırtınası yarattı.

Öğrencilerin duygu yüklü mektupları ve şiirleri, herkesi derinden etkiledi. Savaşın insanlara neler yaptığını ve ne kadar acımasız olduğunu anlatan bu eserler, törenin en dokunaklı anlarından birini oluşturdu.

Törende, Çanakkale Zaferi’nin önemi ve bu zaferde hayatını kaybeden kahramanların fedakarlıkları da anlatıldı. Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu, törene katılanların gözyaşlarını tutamamasına neden oldu.

Düzenlenen bu anlamlı tören, Çanakkale Zaferi’nin unutulmaması ve her zaman hatırlanması gerektiğini vurgulayan bir anı oldu. Bu tarihi gün, herkesin bir arada, saygı ve sevgi çerçevesinde geçirmesiyle video gösterimi, türkü dinletisi, oratoryo, şiir ve tiyatro gösteriminden sonra program sona erdi. – Fatma Küçük Atasert