Milletvekili Çelik, Deniz Zeyrek’i Özür Dilemeye Davet Etti

tarafından
69
Milletvekili Çelik, Deniz Zeyrek’i Özür Dilemeye Davet Etti
Bu haber 135 kez okundu.

 

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’ten Deniz Zeyrek’e sert tepki, Artvin’li arıcılardan özür dilemeli.

Sözcü gazetesi yazarı ve televizyon yorumcusu Deniz Zeyrek, katıldığı canlı yayın programında gıda güvenliğini değerlendirirken Artvin’li bal üreticileri hakkında ‘Artvin’de arıcılar bal üretiminde şeker kullanıyor’ iddiasında bulundu.

Deniz Zeyrek’e suç duyurusunda bulunan Artvinli arıcıların tepkileri çığ gibi büyüdü.

Deniz Zeyrek’e bir tepki de AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’ten geldi. Milletvekili Faruk Çelik, yaptığı açıklamada Deniz Zeyrek’i özre davet etti.

Artvinli bal üreticilerinin fıkra diye anlatılan iddia ile alakası olmadığını belirten Milletvekili Çelik, fıkraların edebine değinerek hiçbir bölgeye suçlayıcı bir şekilde tağşişçi denilemeyeceğinin altını çizdi.

Kars’ta bu konunun çok konuşulduğunu iddia eden Deniz Zeyrek’e “Artvin’de bizim Kars’ta. Artvinlinin de ahlakı bizim Kars’lının da” diyen Milletvekili Faruk Çelik, açıklamasında, “Sayın Deniz Zeyrek; Artvin’in, Artvinlinin sizin fıkra diye anlattığınız şeyleri yapmadığını savunmama bile gerek yok. Kaybolmak üzere olan “kafkas arısı” ırkından tutun, kestane balına kadar arıcılıkla ilgili pek çok değeri koruduğunu söylememe de gerek yok. Sadece şunu hatırlatmak isterim, bizde fıkralar vardır, Temel, Dursun, Teyo Pehlivan vb, bunları kamuoyu önünde de anlatırız. Ancak bu işin edebi şudur, hiç bir bölge; Kriminalize, ahlaksız, hain ya da sizin bizi suçladığınız gibi tağşişçi ilan edilmez. Artvin’de bizim Kars’ta. Artvinlinin de ahlakı bizim Karslının da. Biri kalkıp Karslılar için bir benzeri fıkra uydursa bunu da kamuya açık böyle anlatsa onu da edebe, özre davet ederiz. Helal rızık peşinde ki Artvinli bal üreticisi kardeşlerimizin ekmeğiyle oynamak da en az tağşiş kadar ayıptır ve gülünecek fıkra da değildir” dedi.  – 7 MART