Başkan Ercan Orhan, “Borçka’lı kavgacı şiddete meyilli falan değil, Borçkalı yeniliklere açık, Borçkalı güzel işleri alkışlıyor”

tarafından
75
Başkan Ercan Orhan, “Borçka’lı kavgacı şiddete meyilli falan değil, Borçkalı yeniliklere açık, Borçkalı güzel işleri alkışlıyor”
Bu haber 149 kez okundu.

 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, başkanlık döneminde yaptığı en iyi projenin ulusal ve uluslararası düzenlenen tiyatro festivali olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Ercan Orhan, yaptığı sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalar ile ön plana çıkan başkan gördünüz” dedi.

Başkan Ercan Orhan, ilçedeki yerel basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, “Belediye başkanı sadece altyapı, üstyapı, temizlik, su işleri yapmıyor. Biz belediye olarak eğitimden, sanata, kültüre, her alana dokunmaya çalışıyoruz. Benim hayalimdi tiyatro festivali. Öğretmenlik dönemimde de hayalimdi. Bir gün şu işi bıraktığımda, belediye başkanlığını bıraktığımda bana sorarlar, illaki soracaklar, ‘Bugüne kadar yapmış olduğun en iyi proje ya da en güzel en hoşuna giden şey neydi?’ diye tiyatro festivali diyeceğim.” dedi.

Sanatsal faaliyetlerin toplum üzerindeki önemine değinen Başkan Orhan, “İkinci Dünya Savaşı sonunda Almanya yerle bir olduğunda savaş bitiyor ve oranın üst düzey insanları bir araya geliyor. Almanya’yı nasıl tekrar güçlendirebiliriz diye karar aşamasına geliyorlar. Bir tarafta fırınları açıyorlar buğday yok. Almanlar patatesi çok severler. Fırınlar açıyorlar, patatesten ekmekler yapıyorlar. Bir tarafta da tiyatro salonları açıyorlar. Bir yandan fiziki açlığı giderirken bir yandan da ruhun açlığına çözüm buluyorlar. Bir de insanların gelişimini kültürün, sanatın ve bilimsel anlamda gelişimin yolu tiyatrodan geçer. Şimdi toplumda sorsalar bize en gelişmiş 5 tane ülke say, bunların içinde biri de Almanya diye sayarız. Niye? İkinci Dünya Savaşı’nda yerle bir olan ülke bugün dünyada isim yapmış, marka değeri kazanmış bir sürü markaları var. Mustafa Kemal Atatürk ne diyor, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kurumuş demektir.’ Eğer sanata, kültüre önem vermezseniz yapmış olduğunuz bilimin bile bir anlamı yok fazla. Biz de Borçka’da bunu uygulamaya çalışıyoruz. Neden? Borçkalının adı çıkmış, kavgacı şiddete meyilli falan değil. Borçkalı yeniliklere açık, Borçkalı güzel işleri alkışlıyor. Borçkalılara eğer gerçekten doğru yön verirseniz doğru işler de yapıyor o zaman. Biz de bu insanlar bize oy verdi, bize güvendi. Elimizden ne geliyorsa onu yapıp toplumu doğru şeylere yönlendireceğiz. Benim bütün amacım bu” diye açıklamalarda bulundu. – Fatma Küçük Atasert