Milletvekili Bayraktutan’dan Onkoloji Hastanesi Soru Önergesi

tarafından
193
Milletvekili Bayraktutan’dan Onkoloji Hastanesi Soru Önergesi
Bu haber 376 kez okundu.

 

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Onkoloji Hastanesi için soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, yıllardır Hopa’ya yapılması istenen onkoloji hastanesi ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi sundu.

Bayraktutan’ın sunduğu önergede şu ifadeler yer aldı:

“Doğu Karadeniz bölgesinde her geçen gün artan kanser vakaları nedeni ile vatandaşlarımız Kanser hastalığı tanısıyla Hastanelere akın etmekte, tedavi için çevre illere gitmek zorunda kalmaktadır. Bölgemizde Kalp ve Damar hastalıklarından sonra ikinci sırada olan Kanser ölümleri Doğu Karadeniz’de hemen hemen her eve uğramış, her ailenin canını yakmıştır. Bu nedenledirki Artvin ilinde yaşayan vatandaşlarımız uygun görülen bir noktaya donanımlı bir Onokolji Hastanesi kurulmasını talep etmektedir.

Bu bağlamda;

1- Son 20 yılda Artvin ili ve ilçelerindeki devlet hastanelerinin ölüm istatistik bilgilerini detaylıca nedenlerini de kapsayacak şekilde listeler misiniz?

2- Artvin iline bağlı sahil şeridimizde uygun görülen bir yere Onkoloji Hastanesi açmayı düşünüyor musunuz?

3- İlgili konuda yürütülen her hangi bir çalışma mevcut mudur? Mevcut ise detayları kamuoyuyla paylaşır mısınız?

4- Doğu Karadeniz’de her geçen gün artan Kanser ölümlerinin önüne geçebilmek ve Artvin Halkının sıklıkla yaşadığı Kanser hastalığına tedavi sağlayabilmek adına bölgede Onkoloji Hastanesi ne zaman açılacaktır? Bir takvim açıklar mısınız?”