Kış Tedbirleri İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

tarafından
35
Kış Tedbirleri İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Bu haber 67 kez okundu.

Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı Artvin Valisi Cengiz Ünsal’ın başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, kış aylarında vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahatlerini sağlamak amacıyla oluşabilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Çoruh Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Valimiz Sayın Cengiz Ünsal, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, ilçe Kaymakamlarımız, ilgili kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kemal Şenlioğlu geçmiş yıllarda kış aylarında yaşanan sorunlar ve çözüm yolları, koordinasyonun sağlanması, kurum ve kuruluşların sorumluluk alanları içerisinde yapması gereken görevleri sunum şeklinde aktardığı toplantıda; ilgili kurum amirleri de kendi kurumlarının personel ve araç durumları ile kış mevsimine yönelik yaptıkları hazırlıklar hakkında bilgiler verdi.

Valimiz Sayın Cengiz Ünsal;“İlimizde genel hayatı etkileyeceği ve kurumlar arası koordinasyonu gerektirebileceği değerlendirilen yoğun kar yağışı neticesinde oluşabilecek olayların öncesinde muhtemel can kayıplarının ve mal zararlarının önlenmesi ve azaltılması için gerekli tedbirleri almak, kış mevsiminde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı müdahale çalışmalarının daha etkin ve verimli yapılabilmesi amacıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz.

Önceki yıllarda meydana gelen olayları da göz önüne alarak, ulaşım başta olmak üzere yoğun kar yağışından etkilenebilecek yollarımızın, yerleşim yerlerimizin ve benzeri alanların belirlenmesini, alınan tedbirlerin ve hazırlıkların yeniden değerlendirmesini yapacağız. Kurumlarımızın tam bir koordinasyon içerisinde hareket etmelerinin sağlanması için gerekli olan tüm tedbirlerin alınması ve planlamaların yapılması için kararlar alacağız ve aldığımız bu kararlar kış mevsimi süresince ilimiz genelinde uygulanacaktır. Sorunsuz bir kış mevsimi geçirmeyi temenni ediyorum” dedi. – 7 MART