KARATE SPORCUSU ÖĞRENCİLERİMİZİN BÜYÜK BAŞARISI

tarafından
71
KARATE SPORCUSU ÖĞRENCİLERİMİZİN BÜYÜK BAŞARISI
Bu haber 121 kez okundu.

 

28-30 Nisan 2023 Tarihlerinde Ordu ilinde düzenlenen Türkiye Kyokushin Karate Şampiyonası’na Hopa Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticisi Antrenör Metin Ay’ın yetiştirdiği Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Spor Kulübüne kayıtlı ve farklı okullarda eğitim gören öğrencilerimiz ile katılım sağlandı.

Şampiyonada Kata ve Kumite olmak üzere iki farklı dalda yarışan sporcularımız 1 Türkiye birinciliği, 1Türkiye ikinciliği ve 8 Türkiye üçüncülüğü elde ederek toplamda 10 kez kürsüye çıkma başarısı gösterdiler. Dereceye giren sporcularımız: Hopa Anadolu İmam hatip lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Öğrencileri, Nisagul Büyük Kata dalında Türkiye 1.liği Kumite dalında Türkiye 3.lüğü Rasim Serdar Yılmaz Kata dalında Türkiye 3.lüğü Kumite dalında Türkiye 3.lüğü Artvin Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi, Zühre Naz Akbıyık Kumite dalında Türkiye 2.liği Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi Öğrencisi, Rumeysa Akbıyık Kumite dalında Türkiye 3.lüğü Hopa Yavuz Selim Ortaokulu Öğrencisi, Ceylin Zumra Mert Kata dalında Türkiye 3.lüğü Komite dalında Türkiye 3.lüğü Hopa 14 Mart İlkokulu Öğrencisi, Eslem Büyük Kata dalında Türkiye 3.lüğü Kumite dalında Türkiye 3.lüğü derecelerini elde etmişlerdir.

Bu turnuvada derece elde eden sporcular 2-4 Haziran 2023 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan Balkan Şampiyonası’na katılacak akabinde dereceye girenler Aralık ayında yine İstanbul’ da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda da ülkemizi temsil edeceklerdir. – Artvin MEM