Artvin MEM “Milli Üretim Teknolojik Eserler Maketleri” Sergisini Açtı

tarafından
83
Artvin MEM “Milli Üretim Teknolojik Eserler Maketleri” Sergisini Açtı
Bu haber 151 kez okundu.

Artvin İl Milli eğitim müdürlüğünce Valilik önünde düzenlenen sergide, Türkiye’de üretilen 42 yerli ve Milli Teknolojik ürünün maketi sergisini açtı.

Yerli ve millî teknoloji ile üretilen yeni araçların maketlerinin yer aldığı; öğrencilerimizin teknoloji üretmek, millî üretime katkıda bulunmak ve merak duygularını canlı tutmak amacıyla düzenlenen MÜTEM (Millî Üretim Teknolojik Eser Maketleri) Sergisi 02.05.2023 Salı günü saat 10.00-15.00 arasında Millî İrade Meydanı’nda ilimiz protokolü, öğrenciler ve Artvin halkı katılımıyla gerçekleştirildi.

Milli savunma sanayisinde yer alan ürünlerin yanı sıra Türk Polis Teşkilatında arama ve gözetleme faaliyetlerinde kullanılan bomba imha robotu, Jandarma Teşkilatında arama ve gözetleme faaliyetlerinde kullanılan termal dürbün, dedektör ve teleskop gibi birçok yerli ürünün tanıtımı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Türk mühendis ve bilim insanları tarafından Milli sermaye ile üretilen Teknolojik eserlerin maketlerini vatandaşlarla buluşturduklarını söyledi.

Acar, ” Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü ailesi olarak güzel şehrimiz Artvin de eğitim öğretim de sürdürülen bütün öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmek, onları iyi bir birey ve bilgili, donanımlı, akademik anlamda da başarılı iyi bir meslek sahibi insanlar yapmak, topluma hediye etmek istiyoruz. Bu amaçla çocuklarımızın farklı yeteneklerini geliştirmek, ülkemizde teknolojik gelişmeleri takip etmelerini sağlamak, milli teknolojiye bağlı üretilen teknolojik ürünlerimizin maketlerini sergileyerek bugün çocuklarımıza bir vizyon kazandırmak, onlara ülkemizde yapılan işleri tanıtma ve kendilerine güven duymalarını sağlamaya yönelik bir sergi yapıyoruz” diye ifade etti.

Maketlerin sunumunun öğrencilerimiz, emniyet mensupları ve askeri personeller tarafından yapıldığı sergide çok sayıda öğrenci ve vatandaşa millî teknoloji ile üretilen araçlarımız maketleri üzerinden tanıtıldı. Sergi ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Millî Eğitim Müdürümüz Fahri Acar “Öğrencilerimize farklı bakış açıları kazandırmak, Türkiye’de üretilen teknolojik ürünlerin tanıtımını yaparak öğrencilerimizin merak duygularını uyandırmak ve ileride ülke ekonomisi için faydalı buluşlar ve çalışmalar yapmalarının önünü açmak üzere MÜTEM sergisini gerçekleştirdik.” dedi.

Acar, Artvin merkez dışında tüm ilçelerimizde serginin gerçekleşeceğini belirten Acar, sergiye katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkür etti. – Zeynep Küçük