Kahraman Öğrenci AÇÜ’den Mezun Oldu

tarafından
78
Kahraman Öğrenci AÇÜ’den Mezun Oldu
Bu haber 151 kez okundu.

Kahramanmaraş depreminde kolunu kaybeden kahraman öğrenci AÇÜ’den mezun oldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yaralanan ve bir kolunu kaybeden Artvin Çoruh Üniversitesi Öğrencisi Emine Kuş, mezuniyet törenine katıldı.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 şubat tarihinde meydana gelen 7,6 ve 7,7 şiddetindeki depremlerde apartmanın çökmesi sonucu sağ kolu kolona sıkışan 21 yaşındaki Emine Kuş olaydan ağır yaralanarak kurtulmuştu.

Emine Kuş, 85 yaşında Alzheimer hastası Babaannesini kurtarmaya çalışırken enkaz altında kaldıklarını, zorlu süreci atlattıktan sonra AÇÜ’de okuduğu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümünden mezun olmak için Artvin’e geldi.

Mezuniyet programında konuşma yapan Kuş, yaşadığı zorlu süreçten bahsederek, “Biz sabaha karşı olan depremde binamız hasar görmeden yani biz de hasar görmedik ve dışarı çıkmayı başardık daha sonra mahallemin olduğu çevrede sadece 4 ev yıkılmıştı Elbistan´da. Eğitimini aldığım ve vatani sorumluluklarını yerine getirmek için arama kurtarma faaliyetlerine koştuk hemen daha sonra ısınma yorgunluk açlık gibi durumlardan dolayı binamızın altında bulunan dükkanımıza girdik 2´nci büyük depremde 13.24´te olan depremde 5 katlı binamızın altında bulunan dükkan dükkanımıza girdik. Daha sonra öğlen olan depremde annem, babam, babaannem, abilerim yengem hep birlikte oradaydık babaannemle biz biraz daha arka taraftaydık. Deprem zamanında babaannemi sürükleyerek çıkarmak zorunda kaldım. Kendimi dışarıya attığımda karşımda bulunan 5 katlı bina üzerime yıkılarak sağ kolumu orada kaybettim. Enkaz altında bir saat kaldım beni ailem kendi çabalarıyla kurtardılar babaannem yine benimle birlikte sapasağlam burnu bile kanamadan buldular ve çıkardılar” dedi.

Ankara’da tedavisinin sürdüğünü söyleyen Kuş, “Ankara´da tedavi sürecin başladığı için şu anda Ankara´da ikametgah ediyoruz. Tedavi sürecim devam ediyor Etlik Şehir Hastanesinde protokolün imzalanmasını bekliyoruz protezim için protezime kavuştuğumda her şeyin bir tık daha kolay olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Süreçte destek olan hocalarına teşekkür eden Kuş, “Saygıdeğer rektörüm çok teşekkürlerimi sunuyorum bizi davet etti ailemle birlikte ve onur konuğu olarak misafir etti. Artvin´de çok mutluyum çok onurluyum. Artvin Çoruh Üniversitesi her zaman yanımdaydı hocalarım olsun her personeline ayrı ayrı hepsine çok teşekkür ediyorum” diye beyanat verdi. – Zeynep Küçük