İYİ Parti Artvin 1. Sıra Milletvekili Adayı Hamza Gezmiş oldu

tarafından
234
İYİ Parti Artvin 1. Sıra Milletvekili Adayı Hamza Gezmiş oldu
Bu haber 434 kez okundu.

 

          İYİ Parti 28. Dönem Milletvekili Adayları belli oldu

1. Hamza Gezmiş

2. Hüseyin Işık

Borçka’lı hemşerimiz Hamza Gezmiş kimdir kısa bir özgeçmişiyle tanıyalım.

12.05.1979 Artvin’in Borçka ilçesinde doğdu. İlkokul ve ortaokulu Murgul’da, liseyi Ankara’da tamamladı.

Üniversite eğitimini Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde 2002 yılında tamamladı.

Yüksek lisansını İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Spor Yönetimi Bölümünde tezli olarak 2018 yılında tamamladı. “Spor Kulüplerinin Yönetim  Yapısının Algılanan Performansa Etkisi” konulu yazdığı tez uluslararası yayına dönüştürüldü.

Askerlik görevini 2012 yılında yaptı.

1999-2015 yılları arasında Süper Lig ve Birinci Lig başta olmak üzere; Akçaabat  Sebatspor, Bulancakspor, Karşıyaka, Idstanbulspor A.Ş., Orduspor, Sakaryaspor A.Ş.,  Kartalspor, Göztepe A.Ş., Şanlıurfaspor, Sarıyer takımlarında profesyonel futbol oynadı.

Reflex Sport Management, Kartalspor ve Beylerbeyi A.Ş. de Teknik Danışmanlık yaptı.

Bengütürk TV, Radyospor ve Lig Radyo’da futbol yorumculuğu yaptı.

Yeni Birlik Gazetesi’nde Spor Yazarlığı ve Spor Müdürlüğü yaptı.

Ekim 2018 tarihinden itibaren Paris Saint-Germain Academy Türkiye’de Yönetici ve Teknik Direktör olarak görev yapmaktadır.

2015 yılında tekstil ve spor malzemeleri üretimi, ithalat ve ihracatı amacıyla kurduğu şirketle ticari hayata atıldı. 2021 tarihinde merkezi Artvin olarak kurduğu şirketle, ikamet ettiği memleketinde çeşitli alanlarda yaptığı yatırımlarla bölgenin ekonomik gelişimine ve istihdam yaratılmasına yönelik ticari faaliyetlerine devam etmektedir.

2022 yılı Şubat ayında İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in teveccühü ile taktığı rozet sonrasında siyasi hayatı başladı. İYİ Parti Spor Kurulu’nda Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Spor Bilim Kurulu’nda Koordinatör olarak görev yapmaktadır. Bu kapsamda birçok il ve Belediye Başkanlıkları ile Spor Müdürlüklerinde “Yetenek Taraması ve Gençlerin Spora Yönlendirilmesi” projesinde çalıştı.

Artvin Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Borçka Çoruh Vadisi Derneği, Yeşilay, Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlar Derneği, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mezunlar Birliği Vakfı, Ojzbalkangücü Derneği, Tüfad, Profesyonel Futbolcular Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Evli, 3 çocuk babasıdır. – Fatma Küçük Atasert