İskele Caddesi Esnafı Yavru Köpeklere Sahip Çıktılar

tarafından
137
İskele Caddesi Esnafı Yavru Köpeklere Sahip Çıktılar
Bu haber 269 kez okundu.

 

Borçka ilçemize bağlı Merkez Mahallesinde bulunan İskele Caddesindeki esnaflar 12 yavru ve annesine sahip çıktılar.

İskele Caddesinde başı boş dolaşan anne köpeğe 2 gün süren doğum sonrasında 12 yavru köpeklere hayvan sever esnaflar tarafından durumu görmemezlikten gelmeyerek yavru köpekleri cadde köşesinde yaptıkları korunakla sahiplenerek bakımlarını üstlendiler.

Cadde esnafı Harun Karabulut, yavru köpeklerin sağlıklarının iyi olduğunu belirterek “İki gün boyunca doğum yaptı köpeğimiz. Sağlıkları iyi bakımını, temizliğini yapıyoruz. Esnaflar da yardımcı olup destek veriyor. Borçka’da herkes üstüne düşeni yapıyor hayvanları seviyor. Bunlarda can elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

İskele Caddesi’nde esnaflık yapan Dilek Yılmaz, esnafların desteği ile birlikte yavrulara süt ve mama desteğinde bulunduklarını söyledi. 12 yavru için kulübe yapılacağını belirten Yılmaz “ Köpek hamilelik sürecinde caddeydi burayı hep benimsedi. Daha sonrasında köpekler dışarda yavrulamazlar kendilerine bir yer seçerler. Geldi kapımızda doğurdu. Doğurunca kıyamadık, belediye gelip almak istedi ama barınak hoşumuza gitmediği için gözümüzün önünde olsun istedik. Biz bakıyoruz elimizden geldiğince. Bütün esnaflar maddi yardımda bulunuyorlar. Vatandaşlarımızda görüp destek olan çok oldu. Bir iki arkadaş gönüllü olarak kulübe yapacak” dedi.

Küçük yaştaki hayvan severler gün içerisinde 12 yavru köpeği ziyaret ederek yalnız bırakmıyorlar. 12 yavruyu sahiplenen esnaflar kulübe ve ihtiyaçlar doğrultusunda vatandaşlardan destek bekliyor. – Fatma Küçük Atasert